Fysik
Elastikspring
19. oktober 2006 af
ma_thilde (Slettet)
Hejsa…
Er der nogle der kunne se nedstående opgave igennem? Jeg er nemlig ikke sikker på om det jeg har lavet rigtigt og slet ikke på om mine enheder er korrekte.
Også vil jeg også høre om du/i ikke kunne forklare hvordan jeg løser nedstående opgave… Jeg går ud fra, at jeg ikke skal beregne noget. Hvis jeg ikke skal beregne noget, kan jeg ikke rigtig komme på noget svar, håber derfor i kan komme med nogle hints.
I et elastikspring falder vovehalsen 25 m frit, før det elastiske tov begynder at bremse bevægelsen.
a)Hvad er farten da?
For at finde farten bruger jeg følgende formel:
v = sqrt(2 * g * h)
Og da jeg har alle koefficienterne, sætter jeg dem blot ind i overstående formel:
v = sqrt(2 * 9,82 m/s * 25)
v = 22,16 m/s^2
Først 40 m under startstedet vender elastikspringeren.
b)Hvor er den oprindelige mekaniske energi blevet af?
På forhånd mange tak
Mathilde
Er der nogle der kunne se nedstående opgave igennem? Jeg er nemlig ikke sikker på om det jeg har lavet rigtigt og slet ikke på om mine enheder er korrekte.
Også vil jeg også høre om du/i ikke kunne forklare hvordan jeg løser nedstående opgave… Jeg går ud fra, at jeg ikke skal beregne noget. Hvis jeg ikke skal beregne noget, kan jeg ikke rigtig komme på noget svar, håber derfor i kan komme med nogle hints.
I et elastikspring falder vovehalsen 25 m frit, før det elastiske tov begynder at bremse bevægelsen.
a)Hvad er farten da?
For at finde farten bruger jeg følgende formel:
v = sqrt(2 * g * h)
Og da jeg har alle koefficienterne, sætter jeg dem blot ind i overstående formel:
v = sqrt(2 * 9,82 m/s * 25)
v = 22,16 m/s^2
Først 40 m under startstedet vender elastikspringeren.
b)Hvor er den oprindelige mekaniske energi blevet af?
På forhånd mange tak
Mathilde
Svar #1
19. oktober 2006 af Lurch (Slettet)
Først og fremmest skal du altid holde styr på dine enheder, også under mellemregningerne. Hastighed har enheden længde per tid (m/s)
v = sqrt(2 * 9,82 m/s^2 * 25m)
v = 22,16 m/s
Til spørgsmål b:Hvor er den mekaniske energi blevet af? Ja, prøv at overvej hvad der sker når elastikken begynder at bremse faldet. Der skal jo noget energi til at strække elastikken ud, og den energi kan jo kun komme fra?
v = sqrt(2 * 9,82 m/s^2 * 25m)
v = 22,16 m/s
Til spørgsmål b:Hvor er den mekaniske energi blevet af? Ja, prøv at overvej hvad der sker når elastikken begynder at bremse faldet. Der skal jo noget energi til at strække elastikken ud, og den energi kan jo kun komme fra?
Svar #2
20. oktober 2006 af ma_thilde (Slettet)
Passer dette: (spørgsmål b)
Der skal jo noget energi til at strække elastikken ud, og den energi kan jo kun komme fra vovehalsen. Det vil sige, at den oprindelige energi omdannes til kinetisk energi?
Der skal jo noget energi til at strække elastikken ud, og den energi kan jo kun komme fra vovehalsen. Det vil sige, at den oprindelige energi omdannes til kinetisk energi?
Skriv et svar til: Elastikspring
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
