Fysik

opg

21. oktober 2006 af batikha (Slettet)
Ønsker hjælp til flg opgave:

et frit faldende legeme med massen 2,0 kg har til to tidspunkter hastighederne 7,3 m/s og 11,7 m/s
a) hvor stort et arbejde udfører tyngden mellem disse tidpunkter
b) hvor langt falder legemet i samme tidsinterval?

Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

En mere sigende overskrift er alti et godt udgangspunkt.

a) overvej arbejdssætningen. Et par hints: arbejde har noget at gøre med kinetisk energiændring

b) I din bog må der stå nogle bevægelsesligninger der indholder de størrelser du kender: accelerationen a (hvorfor kender du den?), hastighederne til to tider v1 og v2.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2006 af mathon

a)

A = delta_E_kin = 1/2*m*v_slut^2 - 1/2*m*v_beg^2


b)
2*a*delta_s = v^2 - vo^2

eller
her

2*g*delta_h = v_slut^2 - v_beg^2

Skriv et svar til: opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.