Matematik
integralregning.
21. oktober 2006 af
megdalena88 (Slettet)
Nogen, der kan hjælpe mig med denne opgave?:
Løs ligningen
?-2 og x(t^2 – 2)dt = 0
(altså hvor rødderne hedder x og -2 --> b=-2, a=x)
Tak
Løs ligningen
?-2 og x(t^2 – 2)dt = 0
(altså hvor rødderne hedder x og -2 --> b=-2, a=x)
Tak
Svar #2
21. oktober 2006 af Æ-bet-pot-man (Slettet)
Undskyld mig, jeg forstår ikke helt din notation, er det polynomiet t^2-2 du skal have integreret fra grænserne -2 til x, så det bestemte integral bliver lig 0. Eller hvad er det du prøver at skrive?
Svar #3
21. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)
Vi har at:
x
S (t^2-2)dt =
2
[1/3*t^3-2t]...med nedre grænse 2 og øvre grænse x. Prøv nu at sætte værdierne ind, og sæt så udtrykket lig med 0.
x
S (t^2-2)dt =
2
[1/3*t^3-2t]...med nedre grænse 2 og øvre grænse x. Prøv nu at sætte værdierne ind, og sæt så udtrykket lig med 0.
Svar #5
22. oktober 2006 af megdalena88 (Slettet)
Er der en, der kan gennemskue min fejl?
[1/3 t ^3 - 2t] =0 <-->
(1/3x^3 - 2x) - (1/3 * (-2)^3 - 2 *(-2))= 0 <-->
1/3 * x^3 - 2x = 1,3333... <-->
(1/3 * x^3 - 2x) /(1/3) = 1,33333../ (1/3) <-->
(x^3 - 2x)/-2 = 4/-2 <-->
x^3+x = <--> (kvrod(-2)) ???
2x=3kvrod(-2)<-->
x=(3kvrod(-2))/ 2
hmm.. Resultatet skulle gerne give x=2
[1/3 t ^3 - 2t] =0 <-->
(1/3x^3 - 2x) - (1/3 * (-2)^3 - 2 *(-2))= 0 <-->
1/3 * x^3 - 2x = 1,3333... <-->
(1/3 * x^3 - 2x) /(1/3) = 1,33333../ (1/3) <-->
(x^3 - 2x)/-2 = 4/-2 <-->
x^3+x = <--> (kvrod(-2)) ???
2x=3kvrod(-2)<-->
x=(3kvrod(-2))/ 2
hmm.. Resultatet skulle gerne give x=2
Skriv et svar til: integralregning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
