Fysik
hilo
22. oktober 2006 af
hilo (Slettet)
hej eventuelle fysikgenier :D
Jeg er i gang med en rapport om "Et elements konstanter".
Umiddelbart er det jo ingen sag, men vores lærer har bedt os om at se på at lave to forsøg, hvor den ene er i serie- og det andet i parallelforbindelse.
Vi skal som bestemme 3 konstanter, som er hvilespændingen, indre resistens og den maksimale strømstyrke.
Men er der nogen som ved hvad teorien bag, forholdet mellem de to forbindelser hænger sammen med ohms udvidede lov, da det er i realiteten er ohms lov vi skal bevise.
Jeg er kommet frem til at den indre resistens er for serie: -0,3, og for parallelforbindelse: -0,08 ..? forklaring tak..
Ligeledes er den teoretiske maksimale strømstyrke ikke det samme, da I_max i serie giver 4,3, mens det ved parallelforbindelse giver 16,25...?
/Hilo
Jeg er i gang med en rapport om "Et elements konstanter".
Umiddelbart er det jo ingen sag, men vores lærer har bedt os om at se på at lave to forsøg, hvor den ene er i serie- og det andet i parallelforbindelse.
Vi skal som bestemme 3 konstanter, som er hvilespændingen, indre resistens og den maksimale strømstyrke.
Men er der nogen som ved hvad teorien bag, forholdet mellem de to forbindelser hænger sammen med ohms udvidede lov, da det er i realiteten er ohms lov vi skal bevise.
Jeg er kommet frem til at den indre resistens er for serie: -0,3, og for parallelforbindelse: -0,08 ..? forklaring tak..
Ligeledes er den teoretiske maksimale strømstyrke ikke det samme, da I_max i serie giver 4,3, mens det ved parallelforbindelse giver 16,25...?
/Hilo
Svar #1
22. oktober 2006 af hilo (Slettet)
haha ok dårlig valg af title, men bliver ens brugernavn automatisk titlen for ens indlæg, hvis man glemmer at "døbe" tråden..
/Hilo
/Hilo
Svar #2
22. oktober 2006 af mathon
U_hvile = (R_indre + R_ydre)*I
men vi må da have nogle oplysninger om de komponenter, du har serie- og parallelforbundet med!
men vi må da have nogle oplysninger om de komponenter, du har serie- og parallelforbundet med!
Svar #3
22. oktober 2006 af hilo (Slettet)
#2 Jamen det er det jeg synes er lidt wired..da min lærer ikke ville have at vi IKKE skulle have nogen komponenter med. I så fald er det jo lidt ligegyldigt om det er serie eller parallel?
Det eneste vi skulle bruge ved forsøget, såen som det fremgik af hans vejledning, var 2 * 1,5V batterier. et par multimetre, en dikade resistor, ledninger og et batteriholder!!
U_hvile = (R_indre + R_ydre)*I .. det var ikke rigtig det mit spørgsmål drejede sig om :)
/Hilo
Det eneste vi skulle bruge ved forsøget, såen som det fremgik af hans vejledning, var 2 * 1,5V batterier. et par multimetre, en dikade resistor, ledninger og et batteriholder!!
U_hvile = (R_indre + R_ydre)*I .. det var ikke rigtig det mit spørgsmål drejede sig om :)
/Hilo
Skriv et svar til: hilo
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
