Matematik
paranteser og parabler...
24. oktober 2006 af
M-ria (Slettet)
Hejsa !
Ku' godt bruge hjælp til en opg. hvor jeg skal bestemme en x-værdi så et rektangulært område bliver så stort som muligt... Det rektangulære område er en del af en figur formet som et stadion med omkreds på i alt 600 m...
En funktion der angiver regneforskriften for det rektangulære område er f(x)=x*y
Jeg er kommet frem til ligningen f(x)=x*(300-½*pi*x)
og ved at jeg skal ha lavet en andengradsligningen så jeg kan finde toppunktet for parablen, og angive det x hvor det rektangulære område er størst...
Men HVORDAN? :)
håber I kan hjælpe...
Mvh M-ria
Ku' godt bruge hjælp til en opg. hvor jeg skal bestemme en x-værdi så et rektangulært område bliver så stort som muligt... Det rektangulære område er en del af en figur formet som et stadion med omkreds på i alt 600 m...
En funktion der angiver regneforskriften for det rektangulære område er f(x)=x*y
Jeg er kommet frem til ligningen f(x)=x*(300-½*pi*x)
og ved at jeg skal ha lavet en andengradsligningen så jeg kan finde toppunktet for parablen, og angive det x hvor det rektangulære område er størst...
Men HVORDAN? :)
håber I kan hjælpe...
Mvh M-ria
Svar #1
24. oktober 2006 af dnadan (Slettet)
Såfremt du har regneforskriften rigtig, så vil andengradspolynomiet sådan ud:
f(x)=x*(300-½*pi*x) = 300x-pi/2*x^2
Du ganger bare ind i parentesen...
f(x)=x*(300-½*pi*x) = 300x-pi/2*x^2
Du ganger bare ind i parentesen...
Svar #2
24. oktober 2006 af M-ria (Slettet)
Tak :)
tænkte nok jeg havde ganget parantesen forkert ud - fik en helt forkert x-værdi (den skulle ikke gerne være negativ jo ;) )
tænkte nok jeg havde ganget parantesen forkert ud - fik en helt forkert x-værdi (den skulle ikke gerne være negativ jo ;) )
Skriv et svar til: paranteser og parabler...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
