Matematik

Vektorer

24. oktober 2006 af compaq (Slettet)
Har lige en opgave som jeg har brug for ldit hjælp til?

I et koordinatsystem med begyndelsespunkt O er punkterne A, B, C ´for alle t fraregnet 0 bestemt ved
->OA= (2t,-3t) , ->OB=(1+5t,1+2t) og ->OC(1+3t,1+4t)

Beregn den værdi af t, for hvilken punkterne A, B, C ligger på en ret linje?

Nogen der kan komme med et hint?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2006 af mathon

1)
beregn koordinaterne - udtrykt ved t
for
vektor_AB og vektor_AC

2)
hvis A, B og C ligger på samme rette linie
er
det areal, som vektor_AB og vektor_AC udspænder lig med 0,
hvoraf

|vektor_AB x vektor_AC| = 0,
hvilket giver en 2.gradsligning i t, hvis ene rod må forkastes, hvorfor dens anden rod er den søgte værdi for t.




Svar #2
24. oktober 2006 af compaq (Slettet)

Kan det passe at:
vektor_AB=(1+3t,1+5t) og vektor_AC=(1+t,1+7t)
??

Svar #3
24. oktober 2006 af compaq (Slettet)

Hvis det er areal der skal udregnes skal man så ikke finde arealet = |determinanten(AB,AC)|?

Svar #4
24. oktober 2006 af compaq (Slettet)

glem det.. havde ikke set dine determinant streger! jeg er med. Tak

Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.