Matematik

Procent regning

24. oktober 2006 af Angela88 (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med dette?

En størrelse er over en 5-årig periode steget med 3,5% pr. år og det følgende år stiger den med 10%.

a) Beregn den samlede procentvise stigning de første 5 år.
Det har jeg gjort her:

1+R=(1+0,035)"5
1+R=1,035"5
1+R=1,1876
R=0,1876
R=18,76 Er det ret?

Jeg aner ikke hvordan man gør b) og det er det jeg håber at få hjælp med.

b)Beregn den dertil svarende årlige rente i procent.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2006 af mathon

b)
1+x% = 1.035^5*1.10^1

1+x% = 1.035^5*1.1,
hvoraf

x= ???

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2006 af mathon

a) er rigtig!

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2006 af mathon

1+x/100 = 1.035^5*1.1

x/100 = [1.035^5*1.1 - 1]

x = [1.035^5*1.1 - 1]*100

Svar #4
24. oktober 2006 af Angela88 (Slettet)

Okay. Tak for svaret!

Skriv et svar til: Procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.