Matematik
ikke helt svær opgave
25. oktober 2006 af
tullerpigen (Slettet)
Hey jeg skal bestemme tiden (t) ud fra denne ligning:
f(t)= 10-35*e^-0,007*t
tiden skal bestemmes nar temperaturen er -7 grader.
Og først tænkte jeg på at omskrive, men jeg synes ikke det lyder rigtig:
-7=10-35*e^-0,007*t =>
-7-10/38 = e^-0,007*t =>
ln(-7-10/35 = -0,007 *t*ln(e)
?????
f(t)= 10-35*e^-0,007*t
tiden skal bestemmes nar temperaturen er -7 grader.
Og først tænkte jeg på at omskrive, men jeg synes ikke det lyder rigtig:
-7=10-35*e^-0,007*t =>
-7-10/38 = e^-0,007*t =>
ln(-7-10/35 = -0,007 *t*ln(e)
?????
Svar #1
25. oktober 2006 af Madsst (Slettet)
Du glemmer at der står minus foran 35.
Du får -17/-35=e^-0,007t =>
ln17/35=t*-0,007
Du får -17/-35=e^-0,007t =>
ln17/35=t*-0,007
Skriv et svar til: ikke helt svær opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
