Fysik
messing lod
26. oktober 2006 af
hugo-8660 (Slettet)
hej jeg har fået denne opgave.. ??:S
Et Messing lod formet som en cylinder med en diameter på 4 cm og en højde på 6 cm hænges op i et newtonmeter.
- hvad viser newtonmeteret?
loddet sænkes ned i en ukendt væske og newtonmeteret viser nu 5,9 N
-hvad er opdriften på loddet?
-find densiteten af væsken, og slå op hvilken væske det kunne være..
Et Messing lod formet som en cylinder med en diameter på 4 cm og en højde på 6 cm hænges op i et newtonmeter.
- hvad viser newtonmeteret?
loddet sænkes ned i en ukendt væske og newtonmeteret viser nu 5,9 N
-hvad er opdriften på loddet?
-find densiteten af væsken, og slå op hvilken væske det kunne være..
Svar #1
26. oktober 2006 af mathon
Volumen: V=0.25*h*pi*d^2 = 24*pi_cm^3
messings densitet er: rho=8.4_g*cm^-3
loddets masse: V*rho = 24*pi_cm^3*8.4_g*cm^-3=1008pi/5_g
newton meteret viser: 1008pi/5_g/(100_g*N^-1)=ca. 6.3_N
nu ved du, hvor mange cm^3 ukendt væske, loddet fortrænger
opdriften = (6.3-5.9)_N = 0.4_N
opdriften er lig tyngden af den fortrængte væskemængde = tyngden af 24pi_cm^3 =
24pi_cm^3*rho_væske*g = 0.4_N,
hvoraf
rho_væske=(0.4_N/(24pi_cm^3*g)
0.4*10^3_g*m*s^-2/(24pi_cm^3*9.82_m*s^-2)= ca. 0.5413_g/cm^3 = 0.5413_g/mL = 541.3_kg/m^3
find selv væsken i en tabel......
messings densitet er: rho=8.4_g*cm^-3
loddets masse: V*rho = 24*pi_cm^3*8.4_g*cm^-3=1008pi/5_g
newton meteret viser: 1008pi/5_g/(100_g*N^-1)=ca. 6.3_N
nu ved du, hvor mange cm^3 ukendt væske, loddet fortrænger
opdriften = (6.3-5.9)_N = 0.4_N
opdriften er lig tyngden af den fortrængte væskemængde = tyngden af 24pi_cm^3 =
24pi_cm^3*rho_væske*g = 0.4_N,
hvoraf
rho_væske=(0.4_N/(24pi_cm^3*g)
0.4*10^3_g*m*s^-2/(24pi_cm^3*9.82_m*s^-2)= ca. 0.5413_g/cm^3 = 0.5413_g/mL = 541.3_kg/m^3
find selv væsken i en tabel......
Skriv et svar til: messing lod
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
