Matematik
Differentialligning
26. oktober 2006 af
Misser (Slettet)
Hej...
Jeg behøver lidt hjælp til denne opgave da jeg ikke helt ved om det er rigtigt det jeg har lavet..
I en sø er forforkoncentrationen (målt i mg/m^3) en funktion f af tiden t (målt i døgn). I en model forudsættes det, at der pr. døgn udledes en konstant mængde fosfor i søen. I denne model er f den løsning til differentialligningen
du/dt = 0,001(200-u) , u<200
der opfylder f(475) = 107
Bestem en forskrift for f, og beregn f(1000)
Er det rigtigt at:
f(x) =200/(1+c*e^(-0,001*200x)
men hvad er så c, når jeg skal finde f(1000)
Håber der er nogle der lige vil give mig et lille fif.
På forhånd TAK!
Jeg behøver lidt hjælp til denne opgave da jeg ikke helt ved om det er rigtigt det jeg har lavet..
I en sø er forforkoncentrationen (målt i mg/m^3) en funktion f af tiden t (målt i døgn). I en model forudsættes det, at der pr. døgn udledes en konstant mængde fosfor i søen. I denne model er f den løsning til differentialligningen
du/dt = 0,001(200-u) , u<200
der opfylder f(475) = 107
Bestem en forskrift for f, og beregn f(1000)
Er det rigtigt at:
f(x) =200/(1+c*e^(-0,001*200x)
men hvad er så c, når jeg skal finde f(1000)
Håber der er nogle der lige vil give mig et lille fif.
På forhånd TAK!
Svar #1
26. oktober 2006 af jgthb (Slettet)
brug oplysningen f(475) = 107 . indsæt tallene ind i funktionen og isoler c
Svar #2
26. oktober 2006 af Misser (Slettet)
ja, men det er sådan her ikk:
f(x) = 200/(1+c*e^-0,001*200*475) = 107
ikk???
f(x) = 200/(1+c*e^-0,001*200*475) = 107
ikk???
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
