Matematik
REDEGØRELSE
26. oktober 2006 af
Kadafi (Slettet)
Hej derude.
Jeg skal gøre rede for at f(x)=(x^3+3)^4*ln(x*^3+3) - (x^3+3)^4/4 er stamfunktion til g(x)= 12x^2(x^3+3)^3ln(x^3+3).
jeg differentiere f(x) og får efter differentieriengen: 4(x^3+3)^3*3x^2*ln(x^3+3) + ((x^3+3)^4*3x^2/x^3+3) - (4*4(x^3+3)^3*3x^2 + (x^3+3)^4/16)
Men kan ikke rigtig komme videre med reduceringen :S..
Hjælp! og Tak :)
Jeg skal gøre rede for at f(x)=(x^3+3)^4*ln(x*^3+3) - (x^3+3)^4/4 er stamfunktion til g(x)= 12x^2(x^3+3)^3ln(x^3+3).
jeg differentiere f(x) og får efter differentieriengen: 4(x^3+3)^3*3x^2*ln(x^3+3) + ((x^3+3)^4*3x^2/x^3+3) - (4*4(x^3+3)^3*3x^2 + (x^3+3)^4/16)
Men kan ikke rigtig komme videre med reduceringen :S..
Hjælp! og Tak :)
Svar #1
27. oktober 2006 af eightx2 (Slettet)
Du har lige glemt lidt i det sidste led, hvor du skal differentiere brøken.
f'(x) = 4(x^3+3)^3*3x^2*ln(x^3+3) + (x^3+3)^4*3x^2/(x^3+3) - (4*4(x^3+3)^3*3x^2 - (x^3+3)^4*0)/16 <=>
f'(x) = 12x^2(x^3+3)^3*ln(x^3+3) + 3x^2(x^3+3)^4/(x^3+3) - 3x^2(x^3+3)^3
Så bør jeg vist ikke hjælpe mere :)
f'(x) = 4(x^3+3)^3*3x^2*ln(x^3+3) + (x^3+3)^4*3x^2/(x^3+3) - (4*4(x^3+3)^3*3x^2 - (x^3+3)^4*0)/16 <=>
f'(x) = 12x^2(x^3+3)^3*ln(x^3+3) + 3x^2(x^3+3)^4/(x^3+3) - 3x^2(x^3+3)^3
Så bør jeg vist ikke hjælpe mere :)
Skriv et svar til: REDEGØRELSE
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
