Matematik
En forskrift bestemmelse.
26. oktober 2006 af
3700-Line (Slettet)
Man indtager til tiden t=0 60g alkohol og din lever nedbryder alkoholen med 4g pr. time.
Alkoholpromillen fås ved at dividere alkoholmængden med faktoren (0,55 * 65), når massen er 65kg.
Bestem en forskrift for promillen kaldet p- som funktion af tiden t efter indtagelse af 60g alkohol for en person på 65kg. (bestem a og b i p= a*t + b) Bestem promillen til t = 0. Bestem t for p = 0,5)
Nogen der kan hjælpe forstår hverken teksten eller opgaven.
Alkoholpromillen fås ved at dividere alkoholmængden med faktoren (0,55 * 65), når massen er 65kg.
Bestem en forskrift for promillen kaldet p- som funktion af tiden t efter indtagelse af 60g alkohol for en person på 65kg. (bestem a og b i p= a*t + b) Bestem promillen til t = 0. Bestem t for p = 0,5)
Nogen der kan hjælpe forstår hverken teksten eller opgaven.
Svar #1
26. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Mængden af alkohol kan du f.eks. kalde m(t) og den kan beregnes som m(t)=60-kt, hvor t er tiden i timer (find selv k).
Hvis p bestemmes ved p=m(t)/(0,55*65), skal du bare reducere udtrykket til noet der ligner p=a*t+b
Hvis p bestemmes ved p=m(t)/(0,55*65), skal du bare reducere udtrykket til noet der ligner p=a*t+b
Svar #3
26. oktober 2006 af 3700-Line (Slettet)
Er det rigtigt det jeg har lavet?
Jeg går ud fra at du mener at k = kg altså 65. Eller er det mig der er galt i byen?
Hvordan skal jeg bestemme a & b?
m(t)=60-kg*t
t=0
m(t)=60-kg*0
m(t)=60-65*0
m(t)=60
p=m(t)/(0,55*65)
1,68=60/(0,55*65)
p=a*t+b
1,68=a*t+b
Jeg går ud fra at du mener at k = kg altså 65. Eller er det mig der er galt i byen?
Hvordan skal jeg bestemme a & b?
m(t)=60-kg*t
t=0
m(t)=60-kg*0
m(t)=60-65*0
m(t)=60
p=m(t)/(0,55*65)
1,68=60/(0,55*65)
p=a*t+b
1,68=a*t+b
Svar #4
28. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Næsten, med du roder lidt rundt i det.
Jeg gav dig m(t)=60-k*t. Hvorfor skriver du så m(t)=60-kg*t?? - der stå intet i opgaven om, at leverens nedbrydningshastighed er vægtafhængig.
Nå p er givet ved p=m(t)/(0,55*65) erstatter du blot m(t) med ovenståene udtryk. Så bliver det til:
p=(60-k*t)/(0,55*65)
Reducer så udtrykket til noget der ligner p=at+b
Lad mig se et forsøg
Jeg gav dig m(t)=60-k*t. Hvorfor skriver du så m(t)=60-kg*t?? - der stå intet i opgaven om, at leverens nedbrydningshastighed er vægtafhængig.
Nå p er givet ved p=m(t)/(0,55*65) erstatter du blot m(t) med ovenståene udtryk. Så bliver det til:
p=(60-k*t)/(0,55*65)
Reducer så udtrykket til noget der ligner p=at+b
Lad mig se et forsøg
Skriv et svar til: En forskrift bestemmelse.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
