Matematik
opg 5.098.... integral
26. oktober 2006 af
Soleil (Slettet)
hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne opagve... intergralregning er ikke lige frem min stærke side :((
øverste grænse: 2 & nederste grænse 0
S 6x* 0,4^x dx
jeg har sagt at f'(x) = 0.4^x ög F(x) = 1/ln(o,4)*0,4^x
g(x) = 6x og g'(x)= 6
er det forkert??? for jeg kan ikke få det til at passe
øverste grænse: 2 & nederste grænse 0
S 6x* 0,4^x dx
jeg har sagt at f'(x) = 0.4^x ög F(x) = 1/ln(o,4)*0,4^x
g(x) = 6x og g'(x)= 6
er det forkert??? for jeg kan ikke få det til at passe
Svar #1
26. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)
Hjælp i indlægget "Rigtig" - Jeg vil blive meget lykkelige over din hjælp.
Svar #3
27. oktober 2006 af Ronson76 (Slettet)
Du skal rigtignok sætte f(x)=0,4^x og g(x)=6x og bruge partiel integration:
S f(x)*g(x) = F(x)*g(x) - S F(x)*g’(x) dx
hvor
F(x) = 0,4^x/ln 0,4
g’(x) = 6
Så får du (har ikke skrevet grænser på):
[0,4^x/ln 0,4 * 6x] – S 0,4^x/ln 0,4 * 6 dx
I det nye integrale har du en konstant, som sættes uden for:
[0,4^x/ln 0,4 * 6x] - 6/ln 0,4 S 0,4^x
Prøv så resten herfra! Du skulle gerne få 3,908 som facit.
S f(x)*g(x) = F(x)*g(x) - S F(x)*g’(x) dx
hvor
F(x) = 0,4^x/ln 0,4
g’(x) = 6
Så får du (har ikke skrevet grænser på):
[0,4^x/ln 0,4 * 6x] – S 0,4^x/ln 0,4 * 6 dx
I det nye integrale har du en konstant, som sættes uden for:
[0,4^x/ln 0,4 * 6x] - 6/ln 0,4 S 0,4^x
Prøv så resten herfra! Du skulle gerne få 3,908 som facit.
Skriv et svar til: opg 5.098.... integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
