Matematik
Forstår ikke
26. oktober 2006 af
Hans4444 (Slettet)
Hvordan kan løsningsmængden på denne blive 1,5 (ved godt den også er 0, men det forstår jeg godt)
2x^2-3x=0
Jeg bruger kun V mv. - vi bruger ikke andengradsligningen.
2x^2-3x=0
Jeg bruger kun V mv. - vi bruger ikke andengradsligningen.
Svar #2
27. oktober 2006 af Matkaj
sæt x udenfor parentes: x(2x-3)=0 hvis et produkt af to tal skal give 0 skal enten den ene eller den anden være lig nul, dvs. løsningerne er x = 0 eller (2x-3)=0, hvilket giver x = 1,5.
Svar #3
27. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
"Jeg bruger kun V mv. - vi bruger ikke andengradsligningen."? A hva'?
ax^2 + bx + c = 0
Diskriminanten findes:
d = b^2 + 4*a*c => (-3)^2 + 4*2*0 = 9
9 > 0 ... dvs. to gyldige løsninger.
Derefter indsættes værdierne i andengradsligning formlen:
x1 = [-b + sqrt(d)]/2a => [-(-3) + sqrt(d)]/2a = 1,5
og
x2 = [-b - sqrt(d)]/2a => [-(-3) - sqrt(d)]/2a = 0
... sådan vil jeg løse den.
ax^2 + bx + c = 0
Diskriminanten findes:
d = b^2 + 4*a*c => (-3)^2 + 4*2*0 = 9
9 > 0 ... dvs. to gyldige løsninger.
Derefter indsættes værdierne i andengradsligning formlen:
x1 = [-b + sqrt(d)]/2a => [-(-3) + sqrt(d)]/2a = 1,5
og
x2 = [-b - sqrt(d)]/2a => [-(-3) - sqrt(d)]/2a = 0
... sådan vil jeg løse den.
Svar #5
27. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Der var hu heldig Zeta!!! d=B^2-4AC og ikke B2+4ac, men da C=0 gør det ingen forskel i det nævnte tilfælde
Skriv et svar til: Forstår ikke
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
