Matematik

Logaritmefunktion og potensfunktioner..??

25. februar 2004 af Alica (Slettet)
Når man skal beregne ligninger som denne

5^x = 6

skal man så tage den femte rod af seks???

og ligeledes med ligningen

(1/5)^x = 6 ????

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2004 af Peden (Slettet)

Nej det er hvis der stod x^5.

Ved 5^x kan du tage log på begge sider. så der står

xlog(5)=log(6)

..og så videre derfra, slå det ind på en lommeregner og se om det ikke giver det rigtige.

Svar #2
25. februar 2004 af Alica (Slettet)

log(5) og log(6) giver da ikke et samme...

eller også e jeg ikke helt med??

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2004 af susbc (Slettet)

Hvis du har lært det på en anden måde kan du også tage ln på begge sider ligeson log. Det skal dog alligevel give det samme facit.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2004 af ababab (Slettet)

Alica--> log(5) og log(6) skal ikke give det samme... med det skal:
x*log(5)=log(6)...
løs denne ligning...c",)

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2004 af ronni123 (Slettet)

ja som de andre intelligente mennesker sige så kommer der til at stå x*log(5)=log(6) og så divider du over så der står x=log(6)/log(5) =FACIT
håber det hjalp selvom de andre har skrevet det samme

Svar #6
25. februar 2004 af Alica (Slettet)

#4: ooooh I ccc, ja det siger jo af sig selv:)

tak for at skære det helt ud i pap ababab c",)

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2004 af ababab (Slettet)

Helt iorden... skulle det være en anden gang?
Men det var nu ronni123...c",)

Svar #8
25. februar 2004 af Alica (Slettet)

og selvfølgelig også tak til ronnie, engang imellem skal man lige ha forklaret tingene på "blå stue niveau":)

Skriv et svar til: Logaritmefunktion og potensfunktioner..??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.