Matematik

Differentiering/tangent!

29. oktober 2006 af trice (Slettet)
Vis uden brug af lommeregner at funktionen f(x) = (kvardratrod)2x har differentialkvotienten f'(x)= 1/(kvadratrod)2x, ved at benytte at (kvadratrod)2x= (kvadratrod)2 * (kvadratrod)x


Vis derefter at linjen med ligningen 2x-6y+9=0 er tangent til grafen og angiv røringspunktets koordinater.

Hvad gør jeg?

"(kvadratrod)" er bare lig med kvadratrodstegnet, da det hverken er på tastaturet, eller kan kopieres ind fra equation.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2006 af Matkaj

Opskriv først differenskvotienten for f(x).

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2006 af Matkaj

I det andet spørgsmål, begynd med at isolere y, så du har tangenten på formen y =ax+b. Løs dernæst f'(x) = a ...osv.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2006 af Matkaj

I første spørgsmål kan du jo evt. også bruge sætningen for differentiering af et produkt, såfremt du har lært den.

Svar #4
29. oktober 2006 af trice (Slettet)

skal jeg bruge "tretrinsreglen" til dette, eller hvordan?

Har løst den nederste del af opgaven på lommeregner (det er jo kun differentieringen der íkke må løses på lommeregner).

Mit problem er lidt, at jeg er i tvivl om hvordan jeg differentierer den øverste del af opgaven uden brug af lommeregner :) hehe.

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2006 af Matkaj

ja du kan bruge tretrinsreglen, men som nævnt hvis du kender sætningen for diff. af produkt er den jo nemmere at benytte.

Svar #6
29. oktober 2006 af trice (Slettet)

det gør jeg også..:) tusind tak for hjælpen (igen, hehe) prøver mig frem! :)

Skriv et svar til: Differentiering/tangent!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.