Matematik
Analytisk plangeometri
29. oktober 2006 af
Yaro Yaro (Slettet)
Jeg har en cirkel der har centrum i punktet 2,1, og den har radius 5. ((x-2)i anden + (y-1)i anden = 25)
Linjen y=x-2 skærer denne cirkel i 2 punkter.
Nu skal jeg så finde afstanden fra cirklens centrum til linjen.
Jeg har ledt efter en formel, og har fundet
P,l = a*x1+b-y1 divideret med (følgende står i kvadratrod) a i anden + 1..
Hvad vil I sætte ind på a, b, x1 og y1's pladser?
Linjen y=x-2 skærer denne cirkel i 2 punkter.
Nu skal jeg så finde afstanden fra cirklens centrum til linjen.
Jeg har ledt efter en formel, og har fundet
P,l = a*x1+b-y1 divideret med (følgende står i kvadratrod) a i anden + 1..
Hvad vil I sætte ind på a, b, x1 og y1's pladser?
Svar #1
29. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
Afstanden dist(P,l) fra punktet (x1,y1) til linjen l med ligningen y = ax+b.
..i din opgave er a = 0
..i din opgave er a = 0
Svar #3
29. oktober 2006 af Yaro Yaro (Slettet)
jamen er x=2 og y=1??? og hvordan fandt du a, og hvordan finder jeg b?
Skriv et svar til: Analytisk plangeometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
