Fysik
bremselængde
30. oktober 2006 af
bllcrp (Slettet)
hej!
nogle der kan en formel på at finde en bremselængde?
jeg får følgende oplysn.
65 km/
bilen bremser, således at størrelsen af dens acceleration er |a| = 5,5 m/s^2
på forhånd takk
nogle der kan en formel på at finde en bremselængde?
jeg får følgende oplysn.
65 km/
bilen bremser, således at størrelsen af dens acceleration er |a| = 5,5 m/s^2
på forhånd takk
Svar #1
30. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Måske er det lettere for dig, hvis du vender opgaven om. Bilen acclerer fra 0 til 65 km/t (hvad er det i m/s), med a=5,5 m/s^s.
1. Find antal sec. (husk v=a*t)
2. Find acclerationslængden (du har en formel for dette i din formelsamling).
En anden mulighed er at udlede en formel på baggrund af de to ovenstående formler, men det kræver nok lidt mere overblik.
1. Find antal sec. (husk v=a*t)
2. Find acclerationslængden (du har en formel for dette i din formelsamling).
En anden mulighed er at udlede en formel på baggrund af de to ovenstående formler, men det kræver nok lidt mere overblik.
Svar #2
30. oktober 2006 af mathon
2*a*s = v^2-vo^2,
hvoraf
2*a*s = -vo^2, da sluthastighedfen er 0
s = -vo^2/(2a)
vo = 65/(3.6)_m/s
s = -(65/(3.6)_m/s)^2/(2*(-5.5_m/s^2)
s = -(65/3.6)^2/-11_m
s = ca. 29.64_m
hvoraf
2*a*s = -vo^2, da sluthastighedfen er 0
s = -vo^2/(2a)
vo = 65/(3.6)_m/s
s = -(65/(3.6)_m/s)^2/(2*(-5.5_m/s^2)
s = -(65/3.6)^2/-11_m
s = ca. 29.64_m
Svar #3
30. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)
#2 Hvad er ideen med at løse opgaven for bllcrp. Det er vel bedre at hjælpe med at få tankerne på rette vej?
Skriv et svar til: bremselængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
