LaTeX

Vektorer

30. oktober 2006 af kastermedkat (Slettet)
Hej

Findes der en lettere måde at opskrive vektorer på end denne:
\vec{a}=\left(
\begin{array}{c}
1 \ 2 \ \end{array}
ight)
%

Brugbart svar (2)

Svar #1
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

Vist ikke i normal latex. Det er en pest at skrive vektorer og matricer.... Men mon ikke der findes nogle smarte pakker på nettet? Du må da gerne poste hvis du finder en :)

Brugbart svar (2)

Svar #2
30. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Jeg er slet ikke med på hvad det er for noget LaTeX-kode du har prøvet med ;-)

Brug følgende:


ewcommmand\vtr[3]{
\begin{pmatrix} #1 \\ #2 \\ #3 \end{pmatrix}
}

og så skriver du

\vtr{a}{b}{c}

for at få en 3D-vektor. I 2D fjerner du selvfølgelig bare \\ #3 og tager 2 (i stedet for 3) so argument til \vtr.

Brugbart svar (2)

Svar #3
30. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Rettelse:

so --> som

Svar #4
30. oktober 2006 af kastermedkat (Slettet)

Tak Dominik! Ved heller ikke helt hvad det var, men det var det eneste jeg kunne komme på, og det danner en vektor :)

Svar #5
30. oktober 2006 af kastermedkat (Slettet)

Kan jeg egentlig ikke definere dem begge i samme dokument?

Svar #6
30. oktober 2006 af kastermedkat (Slettet)

Har fundet ud af det. Man må åbenbart ikke bruge tal i
ewcommand

Svar #7
30. oktober 2006 af kastermedkat (Slettet)

Hvordan laver jeg denne --> { [en tuborg klamme, eller hvad man skal kalde den for] hvor i jeg har en ligning for x og y stående over hinanden??

Brugbart svar (2)

Svar #8
30. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Den laver du med cases-emvironmentet.

-------------------------------

\documentclass{article}

\usepackage[danish]{babel}
\usepackage{mathtools}

\begin{document}

\begin{equation*}
f(x)=
\begin{cases}
x+2\quad &\text{for }x\geq 0\ -x \quad &\text{for }x<0
\end{cases}
\end{equation*}

\end{document}

Brugbart svar (2)

Svar #9
30. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#8:
Det er dybt frustrerende, for man må åbenbart ikke få lov til at skrive LaTeX-kode i dette forum! I linjen mellem \begin{cases} og \end{cases}, skal der være et linjeskift (i form af to backslash efter hinanden) efter "x\geq 0".

Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.