Matematik
Polynomier
30. oktober 2006 af
Die_Prinzessin (Slettet)
Hej ,
Sidder fast i en opg. - håber der er nogen der kan hjælpe mig videre ..
Et tredjegradspolynomium er faktoriseret således:
p(x)=(x+a)(x^2+bx+4)
For hvilke værdier af b har p(x) netop 2 nulpunkter.
På forhånd tak .
Sidder fast i en opg. - håber der er nogen der kan hjælpe mig videre ..
Et tredjegradspolynomium er faktoriseret således:
p(x)=(x+a)(x^2+bx+4)
For hvilke værdier af b har p(x) netop 2 nulpunkter.
På forhånd tak .
Svar #1
30. oktober 2006 af Matkaj
Brug nulreglen: et produkt af to tal er 0 hvis og kun hvis den ene eller den anden faktor er 0.
Svar #2
30. oktober 2006 af mathon
p(x)=(x+a)(x^2+bx+4)
1) p(x) har jo indlysende nulpunkt for x = -a
2) netop 2 nulpunkter betyder, at x^2+bx+4 skal have netop ét nulpunkt.
3) hvilket krav må du så stille til diskriminanten for x^2+bx+4?
4) hvilke værdier af b opfylder dette krav?
1) p(x) har jo indlysende nulpunkt for x = -a
2) netop 2 nulpunkter betyder, at x^2+bx+4 skal have netop ét nulpunkt.
3) hvilket krav må du så stille til diskriminanten for x^2+bx+4?
4) hvilke værdier af b opfylder dette krav?
Svar #3
30. oktober 2006 af Die_Prinzessin (Slettet)
Måske du ville uddybe lidt ? Det ville være godt , for er ikke sikker på, at jeg er helt med .
Skriv et svar til: Polynomier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
