Matematik
differentialligning
30. oktober 2006 af
PinQoo (Slettet)
jeg har en ligning der hedder:
dy/dx = ((y-2)^2)/((x+1)^2)
som jeg så skal bestemme løsningen til, og så går har jeg opgivet at dens graf går gennem P(-2,3/2)
er der nogle der kan hjælpe jeg når kun selv til
dy/((y-2)^2) = dx/((x+1)^2) hvor jeg så går i stå?
dy/dx = ((y-2)^2)/((x+1)^2)
som jeg så skal bestemme løsningen til, og så går har jeg opgivet at dens graf går gennem P(-2,3/2)
er der nogle der kan hjælpe jeg når kun selv til
dy/((y-2)^2) = dx/((x+1)^2) hvor jeg så går i stå?
Svar #2
30. oktober 2006 af PinQoo (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe, eller fortælle hvor jeg gør noget forkert, er nået lidt længere nu..
hvis jeg integrere dem rigtigt så når jeg frem til:
1/(2-y) = -1/(x+1) + k
hvorefter jeg får k = 1
1/(2-y) = -1/(x+1) + 1 <=>
y = 1 + 1/(x+1)
men eftersom jeg har facitliste til denne opgave så ved jeg at resultatet burde give:
y = 1 - 1/x
så er der ikke nok en der ville være sød at hjælpe?
hvis jeg integrere dem rigtigt så når jeg frem til:
1/(2-y) = -1/(x+1) + k
hvorefter jeg får k = 1
1/(2-y) = -1/(x+1) + 1 <=>
y = 1 + 1/(x+1)
men eftersom jeg har facitliste til denne opgave så ved jeg at resultatet burde give:
y = 1 - 1/x
så er der ikke nok en der ville være sød at hjælpe?
Svar #3
30. oktober 2006 af ibibib (Slettet)
Du laver en fortegnsfejl når du isolerer y.
1/(2-y) = -1/(x+1) + 1
er korrekt.
1/(2-y) = -1/(x+1) + 1
er korrekt.
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
