Matematik

mat propps

31. oktober 2006 af nklj (Slettet)
hej
jeg har problemer - jeg skal sætte f'(x) = 3x^2 - 18x + 24 lig med nul. Jeg ved der er to resultater -2 og 2, men jeg kan kun finde det ene,, hvordan kommer jeg videre

0 = 3x^2 - 18x + 24 <=> 18x - 24 = 3x^2 <=> -6 = 3x <=> x = -2 ... hva blir der af 2?

tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Du skal bruge formlen for løsning af en andengradslining. Inden du går i gang med at regne, kan du simplificere ligningen en smule:

3x² - 18x + 24 = 0 =>
3(x² - 6x + 8) = 0 =>
x² - 6x + 8 = 0

Nu skal du så løse denne ligning som nævnt ovenfor.

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2006 af beosound (Slettet)

x=(-b+-rod(b^2-4ac)):(2a) er formlen for 2nd-grads ligninger. Her gælder ax^2+bx+c=0.

Svar #3
31. oktober 2006 af nklj (Slettet)

ja,,, men om jeg bruger den eller ej, får jeg kun et result:

3x^2 - 18x + 24 = 0 <=> 18x - 24 = 3x^2 <=> -6 = 3x <=> x = -2
og
x^2 - 6x + 8 = 0 <=> x^2 = 6x - 8 <=> x = 6 - 8 <=> x = -2

hvor bliver resultatet 2 af?

Svar #4
31. oktober 2006 af nklj (Slettet)

plz .. :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2006 af beosound (Slettet)

det er fordi du har -b+-...
Det betyder at du skal regne med + en gang og med - en gang.
eks.
x1=(-(-6)+rod(36-4*1*8)):(2*1)
x2=(-(-6)-rod(36-4*1*8)):(2*1)

Skriv et svar til: mat propps

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.