Fysik
bølger(brydning)
31. oktober 2006 af
Chimmi (Slettet)
hej, jeg har en opg. der lyder sådan:
Brydningindeks for vand afhænger en smule af vandets temperatur og af lysets bølgelængde. Vands brydningsindeks er med god tilnærmelse givet ved n_vand= 1,33 ved 20 grader celsius og for alle bølgelængder i synligt lys.
1) beregn lysets hastighed i vand.
skal jeg så ikk bruge denne formel:
n=c/v ?.. hvis, ja.. hvad skal jeg så indsætte i v's plads. det får jeg jo ikk oplyst...
nogen der kan hjælpe?
Brydningindeks for vand afhænger en smule af vandets temperatur og af lysets bølgelængde. Vands brydningsindeks er med god tilnærmelse givet ved n_vand= 1,33 ved 20 grader celsius og for alle bølgelængder i synligt lys.
1) beregn lysets hastighed i vand.
skal jeg så ikk bruge denne formel:
n=c/v ?.. hvis, ja.. hvad skal jeg så indsætte i v's plads. det får jeg jo ikk oplyst...
nogen der kan hjælpe?
Svar #1
31. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
n er brydningsindekset, c er lysets hastighed i vakuum og v er hastigheden, som du skal isolere.
Svar #2
31. oktober 2006 af Chimmi (Slettet)
ok.. dvs. v=c/n <=> v=?/1,33 hvad skal jeg indsætte ved lysets hastighed? det får jeg vel ik oplyst?
Svar #3
01. november 2006 af Lurch (Slettet)
lysets hastighed i vakuum (c) er en størrelse man ofte skal bruge, og den defineres sjældent i opgaverne. Dens værdi står i din bog, og er givet ved
c= 3*10^8 m/s
ca.
c= 3*10^8 m/s
ca.
Skriv et svar til: bølger(brydning)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
