Matematik

At isolere.

01. november 2006 af træning (Slettet)
Nogen der vil hjælpe med at isolere M?

R = K * L / 3 * M^2

Skråstregen er en divisionsstreg.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Isoler M^2 på den ene side af lighedstegnet og beregn herefter M

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2006 af kraka (Slettet)

Sæt nogle paranteser. Mener du R = K * L / (3 * M^2) eller mener du R = (K * L / 3) * M^2

Svar #3
01. november 2006 af træning (Slettet)

#1 bliver det: R/k/l/3 = m^2

#2 der var ingen parenteser i opgaven, jeg mener:

R = k * l / (3 * m^2)

Kan I hjælep?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2006 af allan_sim

#3.
Grunden til at du bliver nødt til at sætte parenteser herinde er, at vi ikke kan se brøkstregen, som du kan i bogen. Derfor bliver vi nødt til at vide, hvad der hører med til hhv. tæller og nævner.

Prøv til en start at gange med m² på begge sider - hjælper det dig videre?

Svar #5
01. november 2006 af træning (Slettet)

Nej /:/: jeg har aldrig været god til isolering

forstår ikke hvad du mener?

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2006 af allan_sim

#5.
Hvad forstår du ikke - hvad det vil sige at gange på begge sider?

Ideen med isolering er, at du skal have en bestem størrelse til at stå alene. Derfor skal du flytte rundt på udtrykket, sådan at det sker. Hertil kan du bruge de almindelige regneregler. Hvis du vil "flytte en størrelse over på den anden side", så må du gøre det modsatte. Hvis den er lagt til på den ene side, må du trække fra, hvis den er trukket fra, må du lægge til, hvis den er ganget på, må du dividere, og hvis der er divideret med størrelsen, må du gange.

I dit tilfælde er der divideret med m², som du gerne vil have til at stå alene. Derfor ganger du med m² på begge sider. Det nye udtryk hedder så

R * m² = (k * l) / (3)

Hvad kan du gøre nu for at komme tættere på, at m står alene?

Svar #7
01. november 2006 af træning (Slettet)

#6 jamen jeg troede m^2 blev ganget med 3, så man skulle dividere den med R.

Kommer den så til at hedde:

R/m^2 = (k*l)/(3)

Svar #8
01. november 2006 af træning (Slettet)

nogen som kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2006 af allan_sim

#7.
Det er rigtigt, at m² er ganget med 3 på højresiden, men jeg er ikke interesseret i at få 3 til at stå alene, så det lader jeg bare stå.

Den kommer til at hedde, som jeg har skrevet i #6, fordi jeg netop ganger med m². Hvis der skulle stå som i #7, skulle jeg have divideret med m², men eftersom der er divideret på højresiden og jeg gerne vil flytte over på den anden side, så ganger jeg. Er du med på det?


Svar #10
01. november 2006 af træning (Slettet)

nå for satan.. nu er jeg med.. ..

så kan det passe at jeg får det til:

R*m^2 = (k*l)/(3)

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. november 2006 af allan_sim

#10.
Ja, netop. Hvad skal du så gøre nu for at få m² til at stå alene på venstresiden?

Svar #12
01. november 2006 af træning (Slettet)

okay tak

jamen så skal du vel sige: m^2 = (k*l) / (3/R)
Ikke?

Svar #13
01. november 2006 af træning (Slettet)

by the way, vil du hjælpe mig med en anden opgave, som jeg kan sende til din mail?

Brugbart svar (0)

Svar #14
01. november 2006 af solitaire (Slettet)

Jeg læste lige hvad i fik resultatet til, og jeg vil bare påpege at i ikke har isoleret M med det svar da der stadig står M^2. Men jeg vil også gerne hutigt lige løse den for dig.
R = K * L / 3 * M^2
R/K = L / 3 * M^2
(R/K)/(L/3) = M^2
kvadratroden((R/K)/(L/3)) = M
Der har du dit svar ;)
og hvis du skal skrive den op ville den rigtige måde være ved at skrive hver venstre side af / over en brøkstreg og hver højre under, men det ved du nok godt selv.

Svar #15
02. november 2006 af træning (Slettet)

tak.... skal d ha jeg undrede mig også over at det da ikke kunne passe, at der ikke skulle være et kvadratrod... kan du hjælpe mig med en anden opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #16
03. november 2006 af allan_sim

#14.
Tak for det - det er altid rart, at andre bryder ind med et svar, midt i at man er igang med at hjælpe spørgeren til selv at komme frem til det.

Skriv et svar til: At isolere.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.