Fysik
varmfylde og fasevarme
01. november 2006 af
mjkl (Slettet)
Er der nogen der kan fortælle mig hvad varmefylde for noget??? og fasevarme???
Og hvilke formler er der???
hvad står de her formler for?
AT=L * M
Q / M
AT=m*c*AT
AQ=l*m
AQ=c*m*AT
AQ
---
m*c
hvis i ikke gider fortælle om dem alle, så bare fortæl om nogen af dem..
på forhånd tak...:)
Og hvilke formler er der???
hvad står de her formler for?
AT=L * M
Q / M
AT=m*c*AT
AQ=l*m
AQ=c*m*AT
AQ
---
m*c
hvis i ikke gider fortælle om dem alle, så bare fortæl om nogen af dem..
på forhånd tak...:)
Svar #1
01. november 2006 af -Zeta- (Slettet)
delta_Q = m*c*delta_T
For at opvarme en mængde (m) af stoffet med den specifikke varmekapacitet (c) til temperaturændringen (delta_T), skal der tilføres en varmemængde (Q).
For at opvarme en mængde (m) af stoffet med den specifikke varmekapacitet (c) til temperaturændringen (delta_T), skal der tilføres en varmemængde (Q).
Svar #2
01. november 2006 af martinrv (Slettet)
Varmefylde er et andet ord for den specifikke varmekapacitet c.
Jeg TROR, at fasevarme er et andet ord for specifik smeltevarme eller specifik fordampningsvarme.
Alle de formler, som du har skrevet op (nogle er mere korrekte end andre!!!) er faktisk bare forskellige omskrivninger af følgende to formler:
Q = m · L
hvor Q er den varmemængde, som tilføres systemet, m er massen af stoffet, som smeltes, størknes, fordampes eller fortættes og L er den specifikke smeltevarme eller den specifikke fordampningsvarme.
Q = m · c · delta_T
hvor Q er den varmemængde, som tilføres systemet, m er massen af stoffet, som opvarmes, c er den specifikke varmekapacitet og delta_T er tilvæksten (forskellen) i temperaturen.
Håber, det var hjælp nok...
/martinrv
Jeg TROR, at fasevarme er et andet ord for specifik smeltevarme eller specifik fordampningsvarme.
Alle de formler, som du har skrevet op (nogle er mere korrekte end andre!!!) er faktisk bare forskellige omskrivninger af følgende to formler:
Q = m · L
hvor Q er den varmemængde, som tilføres systemet, m er massen af stoffet, som smeltes, størknes, fordampes eller fortættes og L er den specifikke smeltevarme eller den specifikke fordampningsvarme.
Q = m · c · delta_T
hvor Q er den varmemængde, som tilføres systemet, m er massen af stoffet, som opvarmes, c er den specifikke varmekapacitet og delta_T er tilvæksten (forskellen) i temperaturen.
Håber, det var hjælp nok...
/martinrv
Skriv et svar til: varmfylde og fasevarme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
