Matematik

Kvota

02. november 2006 af Furkan (Slettet)
Hej!

Hvordan beregner man kvota? Jeg er igang med en rapport omkring mandatfordeling og for at vise en metode skal jeg beregne kvota, og har simpelthen glemt det. Nogle der ved det?

F.eks

Venstre = 335 stemmer - 56 %
SF = 200 stemmer - 33 %
S = 65 stemmer - 11 %

Skal fordele 4 mandater

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2006 af allan_sim

#0.
Hvis Venstre har fået 56% af stemmerne, så skal de i udgangspunktet have 56% af mandaterne. Derfor er 56% af det samlede mandattal til fordeling lig med kvota for Venstre.

Svar #2
02. november 2006 af Furkan (Slettet)

Der er mange metoder til at beregne mandatfordeling på og jeg leder efter beregning for KVOTA

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2006 af sigmund (Slettet)

Du kan sandsynligvis hente hjælp i bogen, der er vist under "litteratur" i dokumentet http://www.emu.dk/gym/fag/ma/undervisningsforloeb/eksempel/retfaerd.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2006 af allan_sim

#2.
Ja, det er der, men kvota ændrer sig ikke. Kvota er det antal mandater, som et parti har krav på, hvis det var muligt at lave en mandatfordeling, hvor et parti kunne få et ikke-heltalligt antal mandater: Derfor er kvota den procentdel af det samlede mandattal, der svarer til procentdelen af stemmer, dvs.

Kvota = "Procenttal" * "Samlet manddattal" /100

Kvota er således uafhængig af valgt mandatfordeling.

Skriv et svar til: Kvota

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.