Fysik
Kernefysik
04. november 2006 af
wwwhej (Slettet)
Hej alle..
har følgende opgave:
En prøve der er udtaget af luften i et kælderrum har en aktivitet på 180Bq fra henfald ^222Rn. Halveringstiden for ^222Rn er 3,82 døgn.
a) hvor stor er prøvens aktivitet efter et døgns forløb?
Kan ikke komme igang med opgaven for ved slet ikke hvordan jeg skal finde løsningen..
Nogen som kan hjælpe?
har følgende opgave:
En prøve der er udtaget af luften i et kælderrum har en aktivitet på 180Bq fra henfald ^222Rn. Halveringstiden for ^222Rn er 3,82 døgn.
a) hvor stor er prøvens aktivitet efter et døgns forløb?
Kan ikke komme igang med opgaven for ved slet ikke hvordan jeg skal finde løsningen..
Nogen som kan hjælpe?
Svar #1
04. november 2006 af QaZZaQ
A=A_0*e^(-lambda*t)
hvor lambda er henfaldskonstanten, og er givet ved lambda=ln(2)/t_½
hvor lambda er henfaldskonstanten, og er givet ved lambda=ln(2)/t_½
Svar #5
04. november 2006 af mathon
A(1_døgn)=180*½^(1_døgn/3.82_døgn)
A(1_døgn)=180*½^(1/3.82).......
A(1_døgn)=180*½^(1/3.82).......
Svar #7
04. november 2006 af wwwhej (Slettet)
nu skal jeg så beregne massen af den mængde ^222Rn der højest må være i 1,0m^3 af luften i rummet.
Jeg ved at aktiviteten for radon i luften højest må være 100Bq/m^3
hvordan skal jeg beregne denne opgave?
Jeg ved at aktiviteten for radon i luften højest må være 100Bq/m^3
hvordan skal jeg beregne denne opgave?
Skriv et svar til: Kernefysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
