Matematik
polynomie
04. november 2006 af
LarsUlri (Slettet)
hvad vil det sige at skrive andengradspolynomiet som et produkt af førstegradsfaktorer?
Ploynomiet er P(x)=x^2-4)
Ploynomiet er P(x)=x^2-4)
Svar #1
04. november 2006 af Riemann
P(x)=(x-2)(x+2)
Ved at gange parenteserne ud fås:
P(x)=x^2-4
Bemærk i øvrigt, at man kan aflæse rødderne ud fra faktoriseringen.
Ved at gange parenteserne ud fås:
P(x)=x^2-4
Bemærk i øvrigt, at man kan aflæse rødderne ud fra faktoriseringen.
Svar #2
04. november 2006 af dnadan (Slettet)
Dvs. du skal faktorisere, reglen for dette er:
f(x)=a(x-r1)(x-r2)
hvor r1 og r2 er rødder til:
0=ax^2+bx+c
f(x)=a(x-r1)(x-r2)
hvor r1 og r2 er rødder til:
0=ax^2+bx+c
Svar #4
04. november 2006 af dnadan (Slettet)
løs:
c(x)=0
for at finde rødderne.
Indsæt herefter a-værdien, samt rødderne ind i formlen:
c(x)=a(x-r1)(x-r2)
c(x)=0
for at finde rødderne.
Indsæt herefter a-værdien, samt rødderne ind i formlen:
c(x)=a(x-r1)(x-r2)
Skriv et svar til: polynomie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
