Matematik

HÆLDNING

04. november 2006 af LarsUlri (Slettet)
hvordan tegner man en linie med hældningen a gennem kurvepunkterne (4,2)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2006 af mathon

a>0
1) sæt blyanten i (4,2)
2) gå 1 ud i x-aksens retning
3) gå a op langs y-aksen


a<0
1) sæt blyanten i (4,2)
2) gå 1 ud i x-aksens retning
3) gå |a| ned langs y-aksen

en linie med hældningen a gennem punktet (4,2),
har
retningsvektor (1,a)

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2006 af Matkaj

.. og hvis a = 0, tegner du en vandret linje gennem (4,2).

Svar #3
05. november 2006 af LarsUlri (Slettet)

Jamen det vil vel sige at jeg skal regne a ud?

Funktionen er F(x)= x^(1/2)

Svar #4
05. november 2006 af LarsUlri (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan jeg kan gå a op/ned... hvor meget skal jeg så gå op/ned? :S

Svar #5
05. november 2006 af LarsUlri (Slettet)

help please

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2006 af Matkaj

I dit spørgsmål sagde du linje, men ovenstående funktion er ikke en lineær funktion og dens graf er således heller ikke en linje.

Prøv at skrive hele opgaven ned

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2006 af mathon

f(x)= x^(1/2)

tangentens hældningstal=f'(x)= 1/2*x^(-1/2)=1/(2*sqr(x)

for x=4

f'(4) = 1/(2sqr(4) = 1/(2*2 = F(x)= x^(1/2),


a=1/4

en linje - tangent - med hældningstal 1/4 gennem punktet (4,2) har en ligning. Opstil denne.....

Skriv et svar til: HÆLDNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.