Fysik

Gnidning

04. november 2006 af Nyomic (Slettet)
Jeg har fået stillet denne opgave:
"En curlingsten sendes af sted fra start med farten 3,6 m/s. Den standser efter 28,4 meter. Stenen vejer 19.96 kg."

a) Bestem Fres på stenen under bevægelsen:
Fres=m*(v^2/2s) => Fres(sten)=1,27N, korrekt?

b) Beregn gnidningskoefficienten mlm sten og is:
Fgnid=my*Fn
Fn=-mg (?)

Fgnid = ??

Nogen der kan fortælle mig hvordan jeg finder denne? mit hoved er gået lidt koldt :o

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2006 af Lurch (Slettet)

a) formlen er korretk, har ikke regnet efter

b) Fgnid = my * Fn
Fn = mg


Du kender allerede Fgnid, for hvilke kræfter virker på stenen?

Svar #2
04. november 2006 af Nyomic (Slettet)

"for hvilke kræfter virker på stenen?"

Fn=-mg i op og nedasgående retning

Fgnid=Fres-(minus) ? i vandret plan? :s

Svar #3
04. november 2006 af Nyomic (Slettet)

Fgnid=Fres - (1/2 m v^2) ?

Svar #4
04. november 2006 af Nyomic (Slettet)

lol

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2006 af mathon

Fres=m*(v^2/2s)

Fres = 19.96_kg*(-(3,6 m/s)^2/(2*28,4_m) = -4.55_N

Svar #6
04. november 2006 af Nyomic (Slettet)

#5 korrekt! fik ikke opløftet v^2 på min regnemaskine (er lidt for ristet), men hvorfor negativ? :o

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2006 af mathon

2*a*s=v^2-v0^2

sluthastigheden v =0_m/s,
hvoraf

a = -vo^2/(2s)
og

F_res = m*(-(vo)^2/(2s)

...F_res er modsatrettet bevægelsesretningen (er en bremsende kraft)

Svar #8
04. november 2006 af Nyomic (Slettet)

huh ok, så Fres=Fgnid her?

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. november 2006 af wills0n (Slettet)

ja

Svar #10
05. november 2006 af Nyomic (Slettet)

Kom ikke videre i går, men ville lige sige tak for svarene :)

Skriv et svar til: Gnidning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.