Matematik
Andengradsligning
05. november 2006 af
dixi (Slettet)
Hej!
Det er nok bare mig som laver et eller andet idiotisk i denne opgave, men jeg skal ikke desto mindre have hjælp til at finde ud af, hvad det er:
3b * (b-2) = -1 <->
3b^2 - 6b + 1 = 0
Altså en andengradsligning.
d = -6^2 - (4*3*1) = -48
Og så er der jo ingen løsninger. Men hvis andengradsligningen tastes ind i "solve"-funktionen på lommeregneren giver den 2 løsninger.
Hvad gør jeg forkert? Er det bare en fortegnsfejl et eller andet sted?
Hjælp!
Det er nok bare mig som laver et eller andet idiotisk i denne opgave, men jeg skal ikke desto mindre have hjælp til at finde ud af, hvad det er:
3b * (b-2) = -1 <->
3b^2 - 6b + 1 = 0
Altså en andengradsligning.
d = -6^2 - (4*3*1) = -48
Og så er der jo ingen løsninger. Men hvis andengradsligningen tastes ind i "solve"-funktionen på lommeregneren giver den 2 løsninger.
Hvad gør jeg forkert? Er det bare en fortegnsfejl et eller andet sted?
Hjælp!
Svar #1
05. november 2006 af Lurch (Slettet)
Du glemmer at fortegnet også skal opløftes i 2. ved beregning af diskriminanten,
d = (-6)^2 - (4*3*1) = 36 - 12 = 24
d = (-6)^2 - (4*3*1) = 36 - 12 = 24
Skriv et svar til: Andengradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
