Matematik

Integral

05. november 2006 af Merit-HB (Slettet)
Jeg skal udregne integralet
4
S x / x^2-1
2

er komplet på bar bund med hvad jeg skal gøre her.

Er ikke engang sikker på om jeg skal regne det ud med integration ved substitution eller hvad jeg skal

er der nogen regneregler man kan bruge for og skrive om eller hvordan kan jeg komme igang med den her

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2006 af mathon

4
S x/(x^2-1)*dx
2

substitution:

1)
sæt
t=x^2-1 og dt/dx=2x eller dt=2x*dx

2)
find t-grænserne

3)
S x/(x^2-1)*dx = 1/2*S 1/[x^2-1]*[2x*dx]

4)
substituer i de kantede parenteser og integrer med hensyn til t "over" de nye t-grænser



Svar #2
05. november 2006 af Merit-HB (Slettet)

Tusind tak Mathon du er til umådelig stor hjælp

Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.