Fysik

Kernefysik

06. november 2006 af wwwhej (Slettet)
Hejsa..!

I et lukket kælderrum hvis rumfang er 125 m^3 og hvis vægge, gulv og loft har samlet overflade på 175m^2 vil der efter nogen tids forløb indstille sig en lige vægtstilstand mellem radonudsivningen fra overfladen og henfaldet af radon i luften. Man kan regne med at udsivningen af ^222Rn er 150 kerner pr. sek. pr. kvadratmeter

c) bestem aktiviteten fra denne mængde ^222Rn der findes i rummet når ligevægtstilstanden er indtrådt.

HJÆLP...kan slet ikke finde ud af opgaven..

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2006 af mathon

udsivning vede ligevægt: 175_m^2*150_/(s*m^2) = 26250_s^-1

A = k*N og ln(2)=k*T_1/2 (find T_1/2 for ^222Rn i en nuklid-tabel

Skriv et svar til: Kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.