Matematik

Skattebehandling

07. november 2006 af Tomass (Slettet)
Hej til alle matematikhovederne, jeg kunne godt bruge noget hjælp. Jeg sidder og er igang med noget udregning af skat, men jeg er meget i tvivl, om det jeg gør er korrekt:

Opgave a): Angiv skatten ved en indtægt på:

1: 0 Kr
2: 37.600
3: 259.500
4: 311.500
5: 400.000
6: 500.000

Arbejdsmarkedsbidrag = 8%

Eksempel:
Skat ved 37.600 kr. : 0,08 * 37.600 kr. = 3008 kr.

Er dette korrekt?

- Samtidig kunne jeg godt bruge noget hjælp til opgaven:

b) "Opstil en stykkevis lineær funktion f, hvor: x = indtægt i kr. og f (x) = skat i kr.

Jeg er rimelig lost i alt hvad der omhandler lineær funktion, så hvis nogle kunne give en lille hjælpende hånd ville det være stort

Mange tak på forhånd





Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2006 af mathon

...hvor er skatteprocenterne for de forskellige indkomstgrænser?...

eller

handler opgaven kun om arbejdsmarkedsbidrag???

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Jeg er usikker på, at der evt. skal fratrækkes noget fra indkomsten inden der beregnes arbejdsmarkedsbidrag. Hvis ikke er beregningen OK og under alle omstændigheder er princippet for procentberegningen ok!

I takt med at indkomsten stiger skal der betales mere og mere i skat af den del af indkomsten der overstiger visse grænser.
Skatteprocenten og de tilhørende grænser kan du finde i din lærebog.

Princippet er nu, at hver gang indkomsten når en ny og højere grænse, ændres den linie (eller det liniestykke), hvorefter den samlede skat betales.

Står der ikke mere i opgaven om disse procentsatser og indkomstgrænser?

Svar #3
07. november 2006 af Tomass (Slettet)

Tak for svarene hidtil. Jeg kan lige skrive alt den information jeg har fået, det ville selvfølgelig nok gøre det lidt lettere for jer:

1. Indkomst, 2. Kommune & Amt, 3. Stat, 4. Arbejdsmarkedsbidrag:

1. 0-37.600, 2. 0%, 3. 0%, 4. 0%
37.600-259.500, 33%, Bundskat 5,5%, 8%
259.500-311.500, 33%, Mellemskat 6%, 8%
Over 311.500, 33%, Topskat 15%, 8%

Det er det information jeg har fået, jeg håber det hjalp lidt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Det er lidt vanskeligt at læse tabellen, men der står følgende:

Af indkomst fra 0-37.600 betales:

0% i kommuneskat og amtsskat,
0% i statsskat
0% i arbejdsmarkedsbidrag

Af indkomst fra 37.600-259.500 betales:

33% i kommuneskat og amtsskat,
5,5% i statsskat
8% i arbejdsmarkedsbidrag

Det vil sige:

Fra 0-37.600 betales ingen skat.

For beløb over 37.600 betales de angivne skattesatser (46,5 % i alt) af den del af beløbet der overstiger 37.600. Dette kan f.eks skrives som:
(I-37.600)*46,5/100
Husk, at denne formel kun gælder for indtægt over 37.600 og uder 259.500.

Således fortsætter du med alle indkomstgrænserne. Pas på med mellemskat og topskat, da der i disse OGSÅ betales bundskat ligesom der også betales mellemskat, når der betales topskat.

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2006 af fixer (Slettet)

Ved personskat skelnes mellem personlig indkomst og skattepligtig indkomst.

Den personlige indkomst er løndindtægten fratrukket arbejdsmarkedsbidraget (og evt. indbetalinger til pensionsopsaring).

Den skattepligtige indkomst er den personlige indkomst plus/minus positiv/negativ nettokapitalindkomst minus ligningsmæssige fradrag minus beskæftigelsesfradrag.

Der betales amts-, kommune- og kirkeskat (hvis man da er medlem af Folkekirken) af den skattepligige indkomst.

Der betales bund-, mellem- og topskat af den personlige indkomst (+ evt. positiv nettokapitalindkomst).

I opgaven nævnes intet andet end løndindtægt, så:

personlig indkomst = lønindtægt - arbejdsmarkedsbidrag

skattepligtig indkomst = personlig indkomst - beskæftigelsesfradag.

Skriv et svar til: Skattebehandling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.