Matematik

Matematik...help please...

28. februar 2004 af 220986 (Slettet)
Hej...
Jeg behøver hjælp til denne:
for en person i hvile kan lungerumfanget tilnærmelsesvis beskrives ved en funktion V, givet ved:
V(t)= 0,2sin((Pi/2)t)+2,5
hvor t er tiden, målt i sekunder, og V(t) måles i liter...

a)Hvor mange gange pr. minut trækker den pågældende vejret?

b)hvor stort et rumfang vil lungerne have efter udånding?
--------------------------------------------
a) den har jeg lavet: 60/4=15 gange/minut

b) den forstår jeg ikke rigtigt... help?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2004 af iB (Slettet)

En mulighed er at finde minimum for funktionen. Differencier funktionen, og sæt den lig 0. Dette vil give dig mange løsninger (du løser cos(y)=0), men du kan evt udregne to på hinanden følgende løsninger, og den mindste vil være dit svar

Gav det mening?

Svar #2
28. februar 2004 af 220986 (Slettet)

Ikke rigtigt....
Differentiere... men hvorfor sætte
cos(y)= ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2004 af iB (Slettet)

Fordi når du diffentiere, så vil du få et eller andet med noget cos. Andet var det såmænd ikke.... (du må ikke tage det bogstaveligt, at du skal løse netop cos(y)=0)

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2004 af iB (Slettet)

(jeg får den til 2,3liter ved t=3)

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. februar 2004 af Brian (Slettet)

Man kan også bare sige - i naturligt sprog - at funktionen er nul komma to gange sinus til et eller andet plus to en halv. Da sinus svinger mellem minus en og plus en, så vil nul komma to gange sinus svinge mellem minus nul komma to og plus nul komma to. Derfor vil det hele svinge plus/minus nul komma to omkring to en halv. Dermed er maks og min givet.

Svar #6
29. februar 2004 af 220986 (Slettet)

Hej Brian...
Jeg forstod ikke den sidste sætning;
citat: "Derfor vil det hele svinge plus/minus nul komma to omkring to en halv. Dermed er maks og min givet."?

Svar #7
01. marts 2004 af 220986 (Slettet)

korrekt...
max=2,7
min=2,3
c",) tak

Skriv et svar til: Matematik...help please...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.