Matematik
1.004 1-årigt A-niveau
08. november 2006 af
SirBille (Slettet)
Hej.
Jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal alve opgave 1.004 i Eksamensopgaver 1-årigt forløb til A-niveau
Opgaven lyder:
En funktion f er løsning til differentialligningen
dy/x = x/(1+y^2)
og graften for f går gennem punktet P(4,1)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.
Jeg finder vel f, og så differentierer jeg denne og finder tangentens ligning. Men hvordan finder jeg f?
Jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal alve opgave 1.004 i Eksamensopgaver 1-årigt forløb til A-niveau
Opgaven lyder:
En funktion f er løsning til differentialligningen
dy/x = x/(1+y^2)
og graften for f går gennem punktet P(4,1)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.
Jeg finder vel f, og så differentierer jeg denne og finder tangentens ligning. Men hvordan finder jeg f?
Svar #1
08. november 2006 af Lurch (Slettet)
det er der slet ikke brug for, fordi du har allerede f'(x)!
dy/dx = f'(x)
så du kan finde hældningen for tangenten ved at indsætte punktet i din differentialligning
dy/dx = f'(x)
så du kan finde hældningen for tangenten ved at indsætte punktet i din differentialligning
Svar #2
08. november 2006 af SirBille (Slettet)
ja ok.. Jeg er en spade..
Man behøver jo ikke at finde f, man finder bare f'(4) altså i p.
og den er jo 4/(1+1^2) = 2
Man behøver jo ikke at finde f, man finder bare f'(4) altså i p.
og den er jo 4/(1+1^2) = 2
Skriv et svar til: 1.004 1-årigt A-niveau
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
