Matematik

Bestem en ligning

08. november 2006 af knnico (Slettet)
Bestem en ligning for den linje m, der går gennem A(2,1), og som er parallel med linjen n
bestem ved n: 2x - 3y = 5

Nogen der kan hjælpe mig lidt til hvad jeg skal gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2006 af Mester_Bean (Slettet)

isoler først y i n's forskrift, så du har den "generelle" forskrift af en ret linje (y=ax+b)
Derefter kan du løse en ligning der minder om:
1 = (n's hældning)*2 + b , hvor du så finder b...

Svar #2
08. november 2006 af knnico (Slettet)

Er dette rigtigt:

2x - 3y = 5
-3y = -2x + 5
-y = (-2/3)x + 5
y = (2/3)x - 5

-1 = ( (2/3) * 2) + b
-1 = 1(1/3) + b
-1 -1(1/3) = b
b = - 2(1/3)

M: -1 = (2/3)x - 2(1/3)

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2006 af Mester_Bean (Slettet)

-y = (-2/3)x + 5 -> du skal også dividere det andet led (5) med -3

Svar #4
08. november 2006 af knnico (Slettet)

hovsa..

2x - 3y = 5
-3y = -2x + 5
-y = (-2/3)x - (5/3)
y = (2/3)x + (5/3)

-1 = ( (2/3) * 2) + b
-1 = 1(1/3) + b
-1 -1(1/3) = b
b = - 2(1/3)

M: -1 = (2/3)x - 2(1/3)

Er det så rigtigt?

Skriv et svar til: Bestem en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.