Matematik

Matematik...bekræftelse!

29. februar 2004 af 220986 (Slettet)
Hej...
Kan nogen bekræfte nedenstående:
f(x)=(x^2+x)*tan x <=>
f'(x)= (2x+1)*tan x + (x^2+x)*(1/cos^2v)<=>
f'(x)= (2x+1)*tan x + (x^2+x/cos^2v)...

håber at der er nogen der kan fortælle mig, at jeg er på rette vej...

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

http://library.wolfram.com/webMathematica/MSP/Explore/Education/WalkD

Svar #2
29. februar 2004 af 220986 (Slettet)

Hey dominik hasek!
det virker ikke....
er der ikke nogen der lige kan bekræfte resultatet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2004 af riquelme (Slettet)

øh jo.. prøv med (x^2+x)tan[x]

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. februar 2004 af Jean

f'(x)= (2x+1)*tan x + (x^2+x)*(1/cos^2v)

Hvor kommer v fra ? At bruge produktreglen er i hvert tilfælde rigtigt. Kan dog ikke huske hvad den afledede af tan x er?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. februar 2004 af ababab (Slettet)

tan x's afledede: 1/cos^2x eller 1+tan^2x...

Svar #6
29. februar 2004 af 220986 (Slettet)

-->Jean

er: f'(x)= (2x+1)*tan x + (x^2+x)*(1/cos^2x), det endelige resultat?
man behøver ikke at gange ind vel?

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. februar 2004 af Brian (Slettet)

Eftersom tan er det samme som sin/cos, kunne man overveje at trække (1/cos) uden for en parentes, men der er vist ikke meget at vinde i reduktion derved.

Dominiks link er en interessant reklame, men jeg tror nu man får mest ud af prøve selv. Mit forsøg gav noget med secans, der jo ikke just er i fokus i skolematematikken. Men så kan man jo kontrollere, at ens egne udregninger stemmer overens med maskineriets ;-)

Svar #8
29. februar 2004 af 220986 (Slettet)

Hej Brian... Hvad er secans?
og er mit svar ikke rigtigt? hvis man ser bort fra secans?

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. februar 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Ad #2.
Det virker altså ganske fortræffeligt!

Svar #10
29. februar 2004 af 220986 (Slettet)

jamen hvad er secans?
det har jeg ikke lært endnu...

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. februar 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

sec(x) = 1/cos(x)

Skriv et svar til: Matematik...bekræftelse!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.