Matematik

TI-89 - Ligningssystemer?

08. november 2006 af Bethsen (Slettet)
Hej!
Jeg har ikk helt styr på min TI-89 endnu, så ville høre om nogen kan fortælle mig, om man kan sætte den til at løse ligningssystemer? og hvordan?

ellers, hvordan kan jeg så forklare hvordan man løser dem i hånden?

Det er : 6s - 3t = 39
-4s +3t = -29

og
14p + 8q = 12
6p - 3q = 0

Thanks!

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

du ska bruge solve som er under HOME under F2.


Hjælper det..?

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2006 af mathon

prøv

solve(6s-3t=39 and -4s+3t=-29,{s,t})

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2006 af Sentinox (Slettet)

Eller løs "Systemet" i hånden.
Givet de to ligninger:

6*s - 3*t = 39 (I)
-4s +3t = -29 (II)

Vi løser først (I) med hensyn til 3*t

6*s - 3*t = 39 <=> 6*s - 39 = 3*t

Dette indsættes i (II):

-4s + 6*s - 39 = -29 => s = 5

Den fundne værdi for s indsættes i (I), og således kan vi finde t:

6*s - 3*t = 39, s=5 => t=-3

//Sentinox

Svar #4
08. november 2006 af Bethsen (Slettet)

#1 Hehe, så langt var jeg selv kommet, men tak for hintet - det er faktisk det niveau jeg er på med den der maskine.. :P

#2 Tak! det er der vi er, men hvordan skriver jeg "and"? :S

#3 Tak for dit svar, tror jeg snupper det, for jeg er lidt sent ude, og lommeregneren er lidt teknisk.. men er godt at kunne..

Tak for hjælpen.. ;)

//Elisabeth

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2006 af mathon

and .... math 8 8

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2006 af mathon

syntax-skemaet ligger
her:

vælg , vælg
her skal du så selv sætte den ene ligning ind foran og den anden ligning bagefter men foran {x,y}.
du skal ændre <{x,y}> til <{s,t}>

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2006 af mathon

vælg , vælg blev ikke rigtigt overført:

rettes derfor
til

vælg "custom" , vælg "F3", vælg "4"

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2006 af mathon

3. forsøg:

syntax-skemaet ligger
her:

vælg "custom" , vælg "F3", vælg "4"

1) her skal du så selv sætte den ene ligning ind foran "and" og den anden ligning bagefter "and" men foran {x,y}.

2) du skal ændre <{x,y}> til <{s,t}>

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. november 2006 af mathon

3) husk kommaet lige foran {s,t}

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. september 2012 af Fleakeren (Slettet)

nogen der kan uddybe sentinox forklaring? :)


Skriv et svar til: TI-89 - Ligningssystemer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.