Matematik
gauss elimination
10. november 2006 af
Yieth (Slettet)
nogen der kan vise mig hvordan man laver en gauss elimination, sådan punkt til punkt.
Svar #1
10. november 2006 af Ronson76 (Slettet)
Nu har jeg ikke beskæftiget mig dette før, da det niveau ligger noget over mit eget i øjeblikket, men der da en farlig masse om det på Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Gauss_elimination
Svar #2
10. november 2006 af DWT (Slettet)
Du har din matrix, eventuelt 2x2/3x3. Så gælder det om at eliminere x værdierne inde i selve matricen, sådan så du får nogle pivotsøjler.
eksempel på 3x3 matrix:
1 3 4 1 2 4
2 4 9 Gauss! => Række 2: 0 -2 1 = Gauss -
6 12 20 R2=R1*-2+R2 0 0 -4 elimineret
Række 3:
R1=R1*-6+R3
Nu har du så en matrice med pivoteringssøjlerne 2 og 3.
Håber at det var svar nok
eksempel på 3x3 matrix:
1 3 4 1 2 4
2 4 9 Gauss! => Række 2: 0 -2 1 = Gauss -
6 12 20 R2=R1*-2+R2 0 0 -4 elimineret
Række 3:
R1=R1*-6+R3
Nu har du så en matrice med pivoteringssøjlerne 2 og 3.
Håber at det var svar nok
Skriv et svar til: gauss elimination
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
