Matematik
Vektorer
10. november 2006 af
Hilano (Slettet)
Hej,
Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til sidste del af flg opg:
I et koordinatsystem i rummet er givet en plan alfa med ligningen
x - 5y + 4z - 3 = 0
og en linje l med parameterfremstillingen
(x,y,z) = (-2,0,7) + t(-5,2-,2)
Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og alfa.
- Det har jeg gjort. Har fået det til s(-7,2,5)
Beregn vinklen mellem l og alfa.
- Har jeg også gjort. Fik den til 38,16 grader.
Så skal jeg bestemme en ligning for den plan beta, der indeholder l og koordinatsystemets begyndelsespunkt O.
Her går jeg så i stå.
Jeg skal bruge en normalvektor.
Og denne finder jeg som krydsproduktet mellem ??
Er det ikke mellem linjens retnings vektor og PO vektor?
Men hvordan finder jeg PO vektor?
Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til sidste del af flg opg:
I et koordinatsystem i rummet er givet en plan alfa med ligningen
x - 5y + 4z - 3 = 0
og en linje l med parameterfremstillingen
(x,y,z) = (-2,0,7) + t(-5,2-,2)
Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og alfa.
- Det har jeg gjort. Har fået det til s(-7,2,5)
Beregn vinklen mellem l og alfa.
- Har jeg også gjort. Fik den til 38,16 grader.
Så skal jeg bestemme en ligning for den plan beta, der indeholder l og koordinatsystemets begyndelsespunkt O.
Her går jeg så i stå.
Jeg skal bruge en normalvektor.
Og denne finder jeg som krydsproduktet mellem ??
Er det ikke mellem linjens retnings vektor og PO vektor?
Men hvordan finder jeg PO vektor?
Svar #1
10. november 2006 af Hilano (Slettet)
ah... jeg tror egentlig jeg fandt ud af det selv
PO vektor er (0,0,0) - (-2,0,7) = (2,0,-7)
Og så finder man n vektoren som krydsproduktet mellem (-5,2,-2) og (2,0,-7)
PO vektor er (0,0,0) - (-2,0,7) = (2,0,-7)
Og så finder man n vektoren som krydsproduktet mellem (-5,2,-2) og (2,0,-7)
Skriv et svar til: Vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
