Matematik
Restgæld
11. november 2006 af
GuffeHamSelv (Slettet)
Hejsa, jeg er gået lidt i stå i en opgave som lyder således.
Dorte og Kim har ansøgt om et lån på til forbedring af boligen og har fået følgende tilbud på et kontantlån:
Annuitetslån på 150.000, med kvartårlig ydelse, løbetid 10 år(dvs. i alt 40 ydelser", renten er 1,65 pr. kvartår.
a)Bestem terminsydelsen på lånet.
Denne har jeg regnet og får til 5145 kr.
Det er b`eren jeg har problemer med.
"b) Hvor meget skyldes der på lånet umiddelbart efter, at den 30. ydelse er betalt."
Hvorn låser jeg den.. på forhånd tak :)
Dorte og Kim har ansøgt om et lån på til forbedring af boligen og har fået følgende tilbud på et kontantlån:
Annuitetslån på 150.000, med kvartårlig ydelse, løbetid 10 år(dvs. i alt 40 ydelser", renten er 1,65 pr. kvartår.
a)Bestem terminsydelsen på lånet.
Denne har jeg regnet og får til 5145 kr.
Det er b`eren jeg har problemer med.
"b) Hvor meget skyldes der på lånet umiddelbart efter, at den 30. ydelse er betalt."
Hvorn låser jeg den.. på forhånd tak :)
Svar #2
11. november 2006 af mathon
gælden_(ført 30 terminer frem)-opsparingsværdien_(af 30 in dbetalinger af y), hvor y er den beregnede ydelse i a).
gælden_(ført 30 terminer frem)=10^5*1.0165^30
opsparingsværdien_(af 30 in dbetalinger af y)= y/0.0165*((1.0165^30)-1)
restgæld lige efter indbetaling af 30. indbetaling =
10^5*1.0165^30 - y/0.0165*((1.0165^30)-1)
gælden_(ført 30 terminer frem)=10^5*1.0165^30
opsparingsværdien_(af 30 in dbetalinger af y)= y/0.0165*((1.0165^30)-1)
restgæld lige efter indbetaling af 30. indbetaling =
10^5*1.0165^30 - y/0.0165*((1.0165^30)-1)
Svar #3
11. november 2006 af GuffeHamSelv (Slettet)
takker.. men hvor kommer det der 10^5 fra? det forstår jeg ikke helt :)
Skriv et svar til: Restgæld
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
