Matematik

Trekanter

12. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)
Jeg har at finde ud af hvor lange nogele sider i nogle trekanter er og hvor store vinkler det har.
jeg har følgende opløst:
AC = 600
BD = 15

vinkel BCE = 35
vinkel DCE = 25

trekanten er retvinklet..

jeg har følgende at finde ud af:

DE
CE
BC
AB
vinkel BAD

jeg har fundet følgende:
Tan(25) = DE/CE
Tan(35) = 15+DE/CE
hvordan skal jeg fortsætte denne formel???

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2006 af dario (Slettet)

har du lært om tan^-1?

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2006 af lauraperby (Slettet)

det vil være lidt lettere at hjælpe hvis du siger præcis hvad du har fået oplyst.
hvis vi nu tager den første trekant, hvor mange sider og hvor mange vinkler har du oplyst...??

Svar #3
12. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

første trekant er DEC..

der har jeg oplyst vinkel C som er 25 grader

Anden trekant er BDC

der har jeg oplyst at siden BD er 15

den tredje trekant er BEC

der har jeg oplyst at vinkel C er 35 grader

Svar #4
12. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

#1

tja har lært lidt om den.. men ikke nok.. har mest lært om den anden tan..

Svar #5
12. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

har ikke kigget ordentligt efter.. der er rent faktisk 5 trekanter...

trekant ABC

har en sidelængden AC på 600

så er der trekant BEA

hvor jeg ingen oplysninger har.. udover at på linjen hvor AC er AE så der skal der være en længde på AC + CE..

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2006 af lauraperby (Slettet)

Jeg har lidt svært ved at se for mig hvordan det hele ligger i forhold til hinanden... Men jeg har et hjælpe ark, så man hurtigt kan finde ud af hvordan man kommer videre med en sådan opgave:

Hvis man kender:
to sider og en mellemliggende vinkel
skal man:
1. find sidste side ved cos-relationerne
2. find en vinkel ved cos-relationerne.
3. vinkelsummen er 180 grader

Svar #7
12. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

ska jeg hjælpe med at forklare hvordan du fx. kunne tegne den??? eller??

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2006 af lauraperby (Slettet)

Hvis man kender:
to vinkler og en mellemliggende side
Skal man:
1. vinkelsummen er 180 grader.
2. de to sidste sider finde ved sin-relationerne.

Hvis man kender:
to vinkler og en ikke mellemliggende side
skal man:
1. vinkelsummen er 180 grader
2. find de sidste to sider ved sin-relationerne.


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2006 af lauraperby (Slettet)

ja hvis du kan forklare det eller oploade det og smide et link ind... så skal jeg se på det...

Svar #10
12. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

vi starter med linjen der er nederst. ( grundlinjen )

der er vinkel E C og A

der er en katete fra E der går op til Vinkel D og vinkel B den er 90 grader, da trekanten er retvinklet.

hypotenusen i trekanten er siden BA

så..

ED, BD er 90 grader virkeligheden.. stykket BD er 15 cm i virkeligheden men på tegningen er den bare sat ind. så har du hypotenusen BA hvor der intet er på.. fra vinklen A til vinkel C er denne linie i virkeligheden 600 men på samme måde som linie BD...så er der fra linie C til E intet... så er den store trekant der nu..

den anden trekan er nu så EDC hypotenuseni denne er fra D ned til C... C er i denne trekant 25 grader i virkeligheden..

så er der trekant tre som er EBC, i denne er vinkel C 35 grader.. og hypotenusen slutter i C..

så er der en lille trekant som hedder DBC hvor linie DC slutter i C, linie BD er de 15 cm og linie BC slutter også i C..

håber ikke dette er for besværligt..

Svar #11
12. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

vent, tror jeg kan lave et link til dig...

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. november 2006 af lauraperby (Slettet)

okay... nu har jeg en tegning...

hvis vi starter med at se på trekant EDC og EBA

De deler grundlinie + en til side EDB på denne sidde har de begge en ret vinkel... det vil sige at de sidder der går fra den rette vinkel til grundlinien er parralelle (DC og BA) derfor må vinkel A have samme størrelse som vinkel C

vinkel A er altså 25 grader

Svar #13
12. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

okay.. kan jeg godt se..

men hvordan finder jeg så ud af længderne

DE
CE
BC
AB

Brugbart svar (0)

Svar #14
12. november 2006 af lauraperby (Slettet)

Den første trekant du skal koncentrere dig om er DBC
her kender du en side og en vinkel... men når vinkel D i trekant EDC er 90 grader... må vinkel D i trekant DBC også være 90 grader (da linien er linien er lige)
du kender altså:

to vinkler og en ikke mellemliggende side

den sidste side finder du let når du ved at vinkelsummen er 180.

derefter finder du de to sidste sider ved sin-relationerne

Svar #15
12. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

jeg har et link.. yes.. så er det nok nemmere at overskue det.. har sat trekanten jeg har fået ind..

http://brahe.esh.dk/~2102gv/

Brugbart svar (0)

Svar #16
12. november 2006 af lauraperby (Slettet)

hmm... nej for at gøre det letter tager du bare:

sin(vinkel)= modst. kat/hypo -->
hypo= modst. kat/sin(vinkel)

BC = DB / sin (C)

Brugbart svar (0)

Svar #17
12. november 2006 af lauraperby (Slettet)

okay det var nok meget godt... jeg havde fået sat vinkel D til at være 90 grader...

Svar #18
12. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

hvordan det? for kigger man på trekanten kan den ikke være 90 grader... den kan kun være 65 grader i trekant EDC, da jeg har E som 90 og C som 25 D = 180-(E+C) = 65

Brugbart svar (0)

Svar #19
12. november 2006 af lauraperby (Slettet)

det er jeg klar over nu... men det var ud fra din forklaring at jeg troede den skulle være 90 grader...

Svar #20
12. november 2006 af Gabi aka Gabi (Slettet)

når okay, sorry.. men for at finde de der længder, hvorn skal jeg gøre det?? med sinus relation?

Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.