Matematik

andengradspolynomium

14. november 2006 af M-ria (Slettet)
Hejsa :)

Kunne godt bruge noget hjælp til at løse denne her opgave...

f(x)=ax^2+bx+c

Det oplyses at f(0)= -3 f'(0)= 2 f(2)= 5

Jeg er blevet bedt om at finde tallene a, b og c, og er indtil videre kommet frem til

f'(x) = 2ax+b
f(0) = c = -3
f'(0) = b = 2

Hvordan finder jeg a???

Mvh M-ria

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2006 af Dunnar (Slettet)

Du kender f(2)=5 så indsæt dine værdier for b og c i udtrykket for f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2006 af mathon

...f(x)=ax^2+2x-3

ved brug af f(2)=5
fås

5=a*2^2+2*2-3, hvoraf du beregner a............

Svar #3
14. november 2006 af M-ria (Slettet)

tak :)

Svar #4
14. november 2006 af M-ria (Slettet)

tak :)

Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.