Matematik
afleverig- a-niveau
01. marts 2004 af
THL (Slettet)
Hej
Findes der måske en eller flere hjælpsomme sjæle derude, der kan hjælpe mig med disse stykker... for jeg er helt kørt fast..
1) I et koordinasystem er givet to punkter A og B.
Punktet A har koordinatsættet (2,-1) og AB´ = (3,7)
Beregn koordinatsættet til punktet B
2)I et koordinatsystem er linjen l givet ved parameterfremstillingen
(x,y) = (-2,5) + t(3,-6)
Gør rede for, at vekoren a = (1,½) såtr vinkelret på l.
3) I et koordinatsystem i planen bevæger et punkt P(x,y) sig, således at der til tidspunktet t gælder
x = t- (2/t)
, t>o
y = t + (2/t)
Beregn koordinatsættet til banekurvens skæringspunkt med andenaksen.
Det punkt, hvori P befinder sig til tidspunktet t = 1, kaldes Q.
Bestem en ligning for den linje n, der går gennem Q og er vinkelret på banekurvens tanmgent i Q.
En vektor a´ har koordinatsættet (5,5)
Beregn for ethvert tidspunkt t koordinatsættet til projektionen af hastighedsvektoren på a´.
på forhånd mange tak!!!
Findes der måske en eller flere hjælpsomme sjæle derude, der kan hjælpe mig med disse stykker... for jeg er helt kørt fast..
1) I et koordinasystem er givet to punkter A og B.
Punktet A har koordinatsættet (2,-1) og AB´ = (3,7)
Beregn koordinatsættet til punktet B
2)I et koordinatsystem er linjen l givet ved parameterfremstillingen
(x,y) = (-2,5) + t(3,-6)
Gør rede for, at vekoren a = (1,½) såtr vinkelret på l.
3) I et koordinatsystem i planen bevæger et punkt P(x,y) sig, således at der til tidspunktet t gælder
x = t- (2/t)
, t>o
y = t + (2/t)
Beregn koordinatsættet til banekurvens skæringspunkt med andenaksen.
Det punkt, hvori P befinder sig til tidspunktet t = 1, kaldes Q.
Bestem en ligning for den linje n, der går gennem Q og er vinkelret på banekurvens tanmgent i Q.
En vektor a´ har koordinatsættet (5,5)
Beregn for ethvert tidspunkt t koordinatsættet til projektionen af hastighedsvektoren på a´.
på forhånd mange tak!!!
Svar #1
02. marts 2004 af Brian (Slettet)
Egne forslag udbedes - vi foretrækker at forholde os til veldefinerede problemer :-)
Skriv et svar til: afleverig- a-niveau
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
