Matematik

Hjælp til nem matematik om funktioner

16. november 2006 af Xpeak (Slettet)
Hej

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2001/2000-8-6Vmh.pdf

Opgave 3. Den sidste. "Løs ved beregning ligningen f (x) = 5x."

Jeg forstår ikke hvad jeg skal gøre??

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2006 af dnadan (Slettet)

Funktionen hedder:
f(x)=2x^3-17x^2+40x
Du skal løse ligningen f(x)=5, dvs:
løs ligningen:
5x=2x^3-17x^2+40x
hint: nulregel

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2006 af Riemann

Sæt x uden for parentes i f(x)=5x giver følgende:

5x=2x^3-17x^2+40x

Så skal du bare løse denne ligning (Husk at x skal være i intervallet [0;5] )

Tip: divider igennem med x.

Svar #3
16. november 2006 af Xpeak (Slettet)

Jeg ved ikke hvad en nulregel er!!

Riemann: Sorry, jeg fatter ikke hvad jeg skal gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2006 af dnadan (Slettet)

Nul reglen siger:
a*b=0, her af er enten a=0 eller også b=0..

I dit tilfælde:
5x=2x^3-17x^2+40x <=>
0=2x^3-17x^2+40x-5x <=
0=2x^3-17x^2+35x <=>
0=x(2x^2-17x+35)
Heraf er:
x=0 eller også er 2x^2-17x+35=0
Løs disse to ligninger...

Svar #5
16. november 2006 af Xpeak (Slettet)

Undskyld! Det er super fedt I vil hjælpe, men jeg aner fakttisk ikke hvad jeg skal gøre?? Jeg er slet ikke med?

Svar #6
16. november 2006 af Xpeak (Slettet)

solve(2*(x)^(2) - 17*x + 35=0, x)

5 eller 3,5

???

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2006 af Merit-HB (Slettet)

Du skal bruge det dnadan skriver i #4

specifikt finder du svarene ved hans sidste linje

0=x(2x^2-17x+35)

dine to løsninger findes ved og kigge på højre side af ligningen, dvs.

x(2x^2-17x+35)

enten er x=0

da 0(2x^2-17x+35)= 0, og så passer ligningen

eller er (2x^2-17x+35) = 0 så der står

x*0 = 0

hvilket også var det der blev skrevet før

for og finde ud af hvad for et x giver 2x^2-17x+35 = 0

skal du løse det som det det er, en andengradsligning

du kan også bruge lommeregner og andre udregningsprogrammer hvis det er tilladt

Skriv et svar til: Hjælp til nem matematik om funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.