Matematik
Hældningskoefficienten!
16. november 2006 af
rebel (Slettet)
en ret linje går gennem punkterne:
A (-2,7)
B (6,2)
a) Beregn linjens hældningskoefficient:
a= (y1-y2)/(x1-x2) = (2-7)/((-2)-6)= 5/8
b)
Find linjens skæring med y-aksen
y=ax+b
2=5/8+b
-b=(5/8)-2
b=11/8
ER alt dette korrekt??
A (-2,7)
B (6,2)
a) Beregn linjens hældningskoefficient:
a= (y1-y2)/(x1-x2) = (2-7)/((-2)-6)= 5/8
b)
Find linjens skæring med y-aksen
y=ax+b
2=5/8+b
-b=(5/8)-2
b=11/8
ER alt dette korrekt??
Svar #1
16. november 2006 af bluegambler (Slettet)
b = y1 - ax1
b = 2 - 5/8*-2
b = 13/4
Sådan ser det ud sådan som jeg lige kan se det, emn ret mig hvis jeg tager fejl, for regner nogle gange for hurtigt...
b = 2 - 5/8*-2
b = 13/4
Sådan ser det ud sådan som jeg lige kan se det, emn ret mig hvis jeg tager fejl, for regner nogle gange for hurtigt...
Svar #2
16. november 2006 af bluegambler (Slettet)
jeg vil nok også foretrække at skrive a som
a = y2-y1 / x2-x1
Bare for at gøre huskeregelen nemmere for sig selv og gøre det nemmere at regne i hovedet...
a = y2-y1 / x2-x1
Bare for at gøre huskeregelen nemmere for sig selv og gøre det nemmere at regne i hovedet...
Skriv et svar til: Hældningskoefficienten!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
