Matematik

Procent regning

16. november 2006 af Drachenwild (Slettet)
Hejsa håber i kan hjælpe mig med disse 2 opgaver


Opgave 1

En vare koster incl.25% moms! 2100 kr
Find prisen excl. moms!?
Hvor mange procent udgør momsen af
vareprisen på 2100 kr ?





Opgave 2

På et parti bøger tabte en boghandler
2350 kr.
Find salgsprisen for partiet,når han ved salget
tabte 16 %! ?




Jeg har siddet længe og kigget på de 2 opgaver men har stirret mig blind
Facit står bag i bogen,
men jeg kan godt bruge lidt hjælp...

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Ad 1

Et lille eksempel: En vare uden moms koster 100,-- Hertil lægges moms (25%) = 25,-. Prisen inkl. moms bliver da 125,-

Når du har prisen inkl. moms udgør momsen altså 25,- af de 125,-, hvilket i procen svarer til 20% (beregnes som 25/125).

Ad 2
Du ved, at han tabte 16% ved salget og, at de 16% svarer til 2350,-. Købsprisen på da svare til 100 % og salgsprisen er da (100-16)% = 84%.

Hjælper dette?

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2006 af bluegambler (Slettet)

Opg 1:
kig på 100 kr, hvis du ligger 25% til får du 125 kr, hvis du skal trække det fra igen skal du kun tage 20 procent fra... brug samme trick her.

opg 2:
pris / tab * 100

Svar #3
16. november 2006 af Drachenwild (Slettet)

Ad 2
Du ved, at han tabte 16% ved salget og, at de 16% svarer til 2350,-. Købsprisen på da svare til 100 % og salgsprisen er da (100-16)% = 84%.

Hjælper dette?

Den forstår jeg ikke for at finde salgsprisen skal jeg da *84% med 2350 ? det giver nemlig ik det samme resultat som facit.

Men tak for hjælp til opg 1
den fandt jeg ud af at løse.

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Teksten er lidt uklar, hvilket kan give anledning til fortolkning. Problemet er nemlig, hvad han table 16 % i forhold til.

Som jeg læser teksten, tabte han 16%, hvilket betyder, at 100% = 2350/0,16 = 14687,5 kr. Da han solge til et beløb 2350 under købspris, må salgsprisen være:

14487,5 - 2350 = 12337,5

Dette kan også findes ved:

(2350/0,16)*0,84

Hvad siger facit?

Svar #5
16. november 2006 af Drachenwild (Slettet)

Det er rigtigt
mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2010 af hussain01 (Slettet)

Opgave 01

2100 - 25% = 1575

2100-1575 = 525 * 100 / 1575 = 33,3333%

1575 + 33,333333333333333333333333333333% = 2100


Skriv et svar til: Procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.