Matematik

4X^3-2Y=0 TI-89

16. november 2006 af Wolfsgruber (Slettet)
Hvis jeg fx har en ligning som hedder: 4X^3-2Y=0, med hensyn til y, hvordan skal jeg så skrive den ind, på TI-89, for at komme frem til Y=2X^3, som er resultatet? -Kan sagtens udregne den i hånden, men vil bare gerne vide hvordan jeg får lommeregneren til det. Hvis jeg indtaster den, som det bare står ovenfor, så regner den Y = 524288... Og det skal den jo ikke... Den skal bare isolere.. Nogen som ved hvad jeg skal taste?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2006 af allan_sim

#0.
Sørg for at dine registre er tomme ved at vælge F6 og menupunkt 1 (clean a-z).

Herefter skriver du

solve(4*x^3-2*y=0,y)

Svar #2
17. november 2006 af Wolfsgruber (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :0)

Skriv et svar til: 4X^3-2Y=0 TI-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.