Fysik
Eksamenhæfte august 1998
19. november 2006 af
Giffer (Slettet)
Er der en der kan hjælpe mig med opgave 5. Sikkerhed i biler - august 1998?
Svar #2
19. november 2006 af Giffer (Slettet)
Jeg satsede lidt på at der var en der bare lige havde opgaven, som hna så lige kunne lægge ud;)Men okay:
Ved en sikkerhedstest lod man en bil køre med en fart af 50km/h ind mod en fast mur. På øresædet havde man anbragt en dukke, som blev holdt fast af en sikkerhedssele. Sammenstødet mellem muren og bilen varede 120ms. Efter sammenstødet stod bilen stille.
Dukkens masse var 75kg.
Hvad var den gennemsnitlige størelse af kraften, hvormed sikkerhedsselen påvirkede dukken under sammenstøde?
Ved en sikkerhedstest lod man en bil køre med en fart af 50km/h ind mod en fast mur. På øresædet havde man anbragt en dukke, som blev holdt fast af en sikkerhedssele. Sammenstødet mellem muren og bilen varede 120ms. Efter sammenstødet stod bilen stille.
Dukkens masse var 75kg.
Hvad var den gennemsnitlige størelse af kraften, hvormed sikkerhedsselen påvirkede dukken under sammenstøde?
Svar #3
19. november 2006 af Lurch (Slettet)
Tænk på definitionen af kraft, newtons 2. lov
F = m*a = m * dv/dt = dp/dt
F = m*a = m * dv/dt = dp/dt
Skriv et svar til: Eksamenhæfte august 1998
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
